Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Ličkův Brest ukončil nadvládu Borisova v běloruské lize a ziskem titulu přepsal historii klubu

Český trenér Marcel Lička dovedl Dynamo Brest k premiérovému titulu běloruských mistrů. Jeho tým ukončil sérii BATE Borisov, který vyhrál ligu třináctkrát za sebou. Nejlepším výsledkem Brestu dosud bylo třetí místo z roku 1992.

Fotbalisté Dynama Brest se radují z mistrovského titulu
zdroj: twitter.com/FC Dynamo Brest

V předposledním kole Dynamo před vlastními příznivci porazilo Vitebsk 1:0 a udrželo v čele pětibodový náskok právě před Borisovem. Z 29 ligových zápasů našlo přemožitele jen jedinkrát.

Dvaačtyřicetiletý Lička, někdejší záložník Baníku Ostrava, Slavie, Blšan, Žižkova, Zlína či Kladna, přišel do Brestu v lednu 2018 jako asistent Radoslava Látala. Ve funkci vydržel i po jeho odvolání, loni v srpnu byl jmenován prozatímním trenérem a od začátku letošního roku je oficiálně hlavním koučem.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Marcel Lička oslavil s Brestem běloruský titul

"Bezprostředně po utkání jsem byl za výhru 1:0 šťastný. Až s odstupem několika minut mi došlo, že to nebylo obyčejné vítězství," řekl Lička, jehož svěřenci si ziskem titulu zajistili možnost bojovat v předkole Ligy mistrů.

"Hrát v evropských pohárech je svátek. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom postupovali. A uvidíme, na co to bude stačit," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články