Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Licence pro první ligu obdrženy. Hradci a Budějovicím už nic nebrání

Praha - Hradec Králové i České Budějovice obdržely od licenční komise Fotbalové asociace ČR licence pro start v nejvyšší soutěži. Jejich návratu do první ligy tak už nic nebrání.

Stadion Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Hradec Králové má sice menší problémy se stadionem, ale do startu příštího ročníku hodlá nedostatky vyřešit. "Komise pro stadiony měla k našemu stadionu několik výhrad. Neprošli jsme s VIP zónou, s prostory pro novináře a montované tribuny jsou pro nejvyšší soutěž nepřípustné. Také nevyhověly oba sektory pro kotle," řekl generální ředitel Richard Jukl.

"Musíme nedostatky odstranit, s tím jsme počítali, jen jsme čekali na sportovní potvrzení postupu. Ode dneška již probíhají práce na jejich odstranění. Jsme si jisti, že vše v patřičném termínu a v patřičné kvalitě stihneme," dodal Jukl. Hradec Králové i České Budějovice obdržely prvoligovou licenci typu Silver.

Oba kluby se do ligy vracejí už rok po sestupu. Postup si zajistily ve středu v závěrečném kole Fotbalové národní ligy, kdy České Budějovice rozstřílely v přímém souboji o ligu domácí Táborsko 6:0 a Hradec Králové vydřel výhru 1:0 v Pardubicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Postupové oslavy Českých Budějovic a Hradce Králové
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články