Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberečtí zůstávají před odvetou proti Vadúzu obezřetní

Liberec - Fotbalisté Liberce mají před čtvrteční odvetou třetího předkola Evropské ligy s Vadúzem velmi nadějné vyhlídky. Slovan si před týdnem přivezl z Lichtenštejnska těsnou výhru 1:0, takže mu v domácím zápase stačí k postupu uhrát remízu. Zápas začne v 18:00 a řídit jej bude trojice švédských rozhodčích v čele s Markusem Strömbergssonem. Přímý přenos bude vysílat ČT4 a portál ČT24. Informace najdete také na serveru Fotbalživě.cz.

Liberečtí fotbalisté ovšem zůstávají před odvetou, kterou považuje většina fanoušků už jen za formalitu, obezřetní. "V žádném případě nemůžeme Vadúz podcenit. Ten vzájemný duel je teprve v poločase a soupeř v něm prokázal svou kvalitu. Naše pozice je trochu výhodnější, protože Vadúz u nás musí vyhrát, ale rozhodně si nemyslíme, že je rozhodnuto," prohlásil liberecký kouč Ladislav Škorpil.

Severočeši mají v živé paměti nevydařené domácí duely v posledních dvou sezonách evropských pohárů. Loni hned na úvod Poháru UEFA podlehli U Nisy Žilině, před dvěma lety pak velmi překvapivě prohráli s kazašským outsiderem Kostanajem 0:2, přestože si z jeho hřiště přivezli nadějnou remízu 1:1. Úvod sezony navíc nezastihl liberecké hráče v nejlepší formě. Po rozpačité domácí remíze v zahajovacím ligovém duelu s Kladnem přišla vysoká porážka 1:4 v Mladé Boleslavi a ani výkon ve Vadúzu nebyl úplně ideální. Vysocí a na hranici agresivity hrající domácí dělali favoritovi velké problémy.

Škorpil šetřil některé opory

"K tomu, abychom měli v odvetě pokud možno co nejmenší potíže, se musíme herně zlepšit. Řadu situací jsme zbytečně řešili nakopávanými míči. Místo hry jsme se pak museli věnovat boji," poznamenal Škorpil. Zkušený trenér šetřil v Boleslavi některé opory, trojice Gebre Selassie, Dočkal a autor jediného gólu z Vadúzu Blažek zasáhla do utkání až v druhém poločase. Mimo hru i nadále zůstává záložník Papoušek.

Vadúz se v Liberci pokusí zlomit nepříznivou bilanci ze zápasů s českými týmy. Účastník druhé nejvyšší švýcarské ligy zatím sehrál s tuzemskými kluby tři duely a všechny prohrál. Vedle těsné porážky s Libercem utrpěl před čtrnácti lety v tehdejším Poháru vítězů pohárů dva debakly 0:5 a 1:9 s Hradcem Králové.

Předpokládané sestavy:

Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Dejmek, Holeňák, Janů - Dočkal, Frejlach, Gecov, Liška - Kerič, Blažek.

Vadúz: Jehle - Bellon, Steil, Noll, Stegmayer - Koitka, Cerrone, Franjic, Burgmeier - Proschwitz, Colocci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články