Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Liberečtí už nechtějí soupeře z východu, raději by hráli s Anglií

Liberec - Fotbalisté Liberce v posledních sezonách v pohárech často museli cestovat daleko na východ, před pátečním losem základních skupin Evropské ligy proto doufají, že dostanou soupeře spíše ze západní Evropy. Přáli by si anglický Tottenham. Kapitán Slovanu Radoslav Kováč  považuje cestu předkoly, završenou dnešním postupem přes Udine, za malou pohádku. Úspěchu si váží o to víc, že Liberci téměř nikdo nevěřil. Losování základních skupin EL můžete sledovat dnes od 13:00 na ČT sport a našem webu.

Radost libereckých hráčů
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Už jsme to říkali v kvalifikaci Evropské ligy. Jsme tedy rádi, že k tomu nedošlo v play-off a postoupili jsme, ale určitě bychom rádi jeli do Anglie na Tottenham," řekl novinářům po dnešním postupu přes italské Udine brankář Přemysl Kovář.

Kapitán Radoslav Kováč soupeře zatím neřešil. "Vím, že je tam Tottenham, ale jinak jsem se na to nedíval. Říkal jsem klukům, ať se na nic nedívají, že před sebou máme Udine. Pak když to zvládneme, se o tom můžeme bavit," řekl Kováč. Zároveň dodal, že by ho nenapadlo, že se Slovanem poskočí ze středu ligové tabulky až na pohárovou třetí příčku a za tři čtvrtě roku s ním projde do základní skupiny Evropské ligy. "Tohle jsem vůbec nečekal. Vrátil jsem se, abych byl doma, abych tady trošku pomohl. Že se dostaneme do Evropy, to by mě ani ve snu nenapadlo," uvedl Kováč v rozhovoru s novináři.

Příjemně překvapený je o to víc, že Slovan ještě na začátku jara figuroval ve středu ligové tabulky a nikoho nenapadlo, že se posune na třetí místo. "Po prvních třech zápasech na jaře jsme si říkali, že se musíme zachránit. A najednou jsme v Evropě. Je to takové trochu pohádkové," prohlásil liberecký kapitán.

Postup přes Udine každopádně považuje za obrovské překvapení. "Co si budeme povídat, už s Curychem to bylo velké překvapení. Víme, jak jsme začali prvních třicet minut tady s Curychem. Kdyby dali tři góly, už jsme se tady dneska nebavili. Přežili jsme to a teď jsme ve skupině. Myslím, že věřil málokdo," podotkl Kováč.

Pochvaloval si, že Liberec zvládl odvetu takticky lépe než první zápas. V Itálii sice vyhrál 3:1, ale soupeř měl mnohem více šancí. "Nevytvořili si tolik šancí jako doma. Už jsme věděli, do čeho jdeme, osahali jsme si jejich hráče. Chtěli jsme hrát z bloku a pak rychle dopředu. Takticky jsme to zvládli famózně, mnohem lépe než v Itálii," řekl Kováč.

Také kouč Jaroslav Šilhavý by se týmu z Premier League nebránil. "Na ostrovech je nádherná atmosféra. Jinak ale ani přesně nevím, kdo je v osudí. Necháme se překvapit," podotkl liberecký trenér. Hlavně doufá, že se Slovan vyhne náročnému cestování na východ. "V těch losech jsme na tohle neměli moc štěstí. Měli jsme Kluž, Dněpropetrovsk, Karagandu. Věřím, že si ji tam v osudí nechají, a doufám, že pojedeme spíš na západ," přál si Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články