Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Liberec znovu oloupil Sevillu o body, ve Španělsku vybojoval remízu

Sevilla – Skvělá jízda fotbalistů Liberce v Evropské lize pokračuje. Slovan ve čtvrtém zápase základní skupiny na hřišti favorizované Sevilly uhrál remízu 1:1 a opět se přiblížil postupu do jarních vyřazovacích bojů. Severočeši sice prohrávali, když se po půl hodině trefil Perotti, ale dvacet minut před koncem srovnal po pěkném sólu Pavelka.

Radost fotbalistů Liberce
zdroj: ČTK/AP/ autor: Toni Rodriguez

Slovan protáhl neporazitelnost v pohárech na devět utkání a zůstává dva zápasy před koncem skupiny na postupovém druhém místě dva body za Sevillou. Na třetí Freiburg, který přivítá v dalším utkání 28. listopadu doma U Nisy, má náskok tří bodů.

Trenér Šilhavý udělal před zápasem jednu nečekanou změnu. Kušníra, kterému hrozil karetní trest, nahradil na pravém beku univerzál Frýdek. To kouč Sevilly Emery udělal oproti víkendovému duelu ve Valladolidu hned deset změn. V sestavě ponechal jen Navarra.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání FC Sevilla - Liberec

První minuty utkání byly vyrovnané a několikrát zahrozil i Liberec, ale s přibývajícím časem domácí začali potvrzovat roli favorita a Slovan přehrávali. Dlouho si však nebyli schopni proti dobře bránícímu obrannému valu Libereckých nic vytvořit. Až v čtyřiadvacáté minutě se se štěstím odrazil míč ve vápně k Rabellovi a jeho bombu na přední tyč musel výborným zákrokem vyrazit na roh Hroššo.

Sevilla i nadále zvyšovala obrátky. Aktivní byla zejména levá strana v čele s Perottim, který dělal Frýdkovi obrovské problémy. A právě argentinský záložník se zasloužil o první branku v zápasu. V osmadvacáté minutě se protáhl středem hřiště a na hranici vápna ho skosil Kováč. Standardní situace se chopil sám Perotti a přesnou trefou přes zeď k tyči nedal Hroššovi šanci.

Andalusané, kteři jsou v domácí soutěži až čtrnáctí, pokračovali v aktivitě i po přestávce a zkraje druhé půle mohli třikrát navýšit skóre. Střelu Ruseska ale hokejovým "semaforem" vyrazil Hroššo, stejný hráč pak pálil těsně vedle stejně jako Mbia.

Vzápětí měl Hroššo štěstí, že Rusescu netrefil dobře míč. V 69. minutě po Frýdkově zaváhání postupoval z úhlu na branku Perotti, jenže minul vzdálenější tyč. Sevillu zahozené šance přišly draho. V 71. minutě vyrazil Liberec do ojedinělého brejku, Pavelka přešel přes půl hřiště a úchvatné sólo zakončil přesnou střelou, na niž se Varas natahoval marně.

Domácí inkasovaná branka zaskočila a hosté už nečekaný bod ubránili. V závěru jim pomohlo i štěstí, když Cala zblízka nastřelil tyč. Slovan tak i ve třetím vzájemném utkání se Sevillou remizoval a vyrovnal český rekord v počtu zápasů po sobě bez porážky během jedné sezony. Devět pohárových utkání v řadě neprohrála rovněž pražská Slavia v ročníku 1995/96.

FC Sevilla - Slovan Liberec 1:1 (1:0)

Branky: 29. Perotti - 71. Pavelka. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Cala, Cristóforo, Mbia - Frýdek, Kováč, Sackey, Šural.

Sevilla: Varas - Coke, Cala, Fazio, Navarro - Cristóforo, Mbia - Reyes, Rabello (69. Rakitič), Perotti (80. Machín) - Rusescu (77. Bacca). Trenér: Emery.

Liberec: Hroššo - Frýdek, Kováč, Kelič, Fleišman - Sackey - Šural, Rybalka (70. Coufal), Pavelka, Delarge (63. Kalitvincev) - Rabušic (90. Hušek). Trenér: Šilhavý.

Jaroslav Šilhavý (trenér Liberce): "Musím říct, že jsem nadšený z výsledku toho dvojzápasu. Sevilla je obrovsky silný tým a my ho dvakrát dokázali potrápit, byť na domácí půdě asi s lepším výkonem. Zvolili jsme podobnou taktiku jako doma, bohužel jsme inkasovali ze standardky. Sevilla se dostala do vedení a dostala se na koně. Ale kluci v druhém poločase díky výkonu na hranici svých možností dokázali srovnat skóre a pak jsme udrželi remízový stav. Vnitřně jsem si říkal, že dneska už ten druhý gól nedostaneme a podařilo se."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články