Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Liberec zahájil jarní misi bezbrankovou remízou se Zlínem

Liberec ‒ V dohrávce 17. kola nejvyšší soutěže se fanoušci gólu nedočkali. Na stadionu U Nisy sice nebyla nouze o šance, ale ani jeden z týmů své střelecké příležitosti nedokázal proměnit. Slovan tak prodloužil sérii bez ligového vítězství, která aktuálně čítá sedm utkání, a patří mu dvanáctá pozice. Zlín zůstává čtvrtý.

Utkání Liberec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

První poločas měl typické znaky úvodního jarního kola. Oba týmy začaly opatrně a výraznější šance k vidění nebyly. Liberecký kouč Jindřich Trpišovský nasadil po radikální obměně kádru hned pět zimních posil včetně nejnovější akvizice Součka.

Momenty hodné zaznamenání se objevovaly od 30. minuty. Nejprve domácího brankáře Dúbravku protáhl nepovedeným centrem Vukadinovič, vzápětí pálil těsně nad Diop. Zlín byl mnohem aktivnější, ale kýžený gól nevstřelil ani Fantiš, kterého ve vápně našel nezištnou přihrávkou Vukadinovič. Dúbravka totiž hostujícího útočníka vychytal.

Po změně stran Slovan výrazně přidal. V 53. minutě napřáhl z velké dálky Potočný a donutil Dostála k prvnímu vážnějšímu zákroku. Liberec stupňoval tlak, ale neprosadil se ani v 66. minutě, kdy hlavičku Voltra opět zneškodnil Dostál.

Účastník skupinové fáze Evropské ligy nadále svíral soupeře, jenže v zakončení dokazoval, proč má spolu s Jihlavou nejhorší ofenzivu ligy. Po odraženém míči zkusil vystřelit akrobaticky přes hlavu Ekpai, jeho pokus však mířil těsně mimo.

Hostující kouč Páník poté v rychlém sledu dvakrát vystřídal a otupil tím domácí nápor. Liberecký trenér zariskoval a na poslední čtvrthodinu nasadil třetího útočníka Baroše, bezgólový stav nicméně nezměnil ani on.

17. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Fastav Zlín 0:0

Rozhodčí: Královec - Myška, Arnošt. ŽK: Souček - Fantiš. Diváci: 1990.  

Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Kúdela, Mikula - Ekpai (81. Bartošák), Breite, Souček, Bartl (75. Baroš) - Potočný, Voltr (86. Ševčík). Trenér: Trpišovský.

Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Traoré, Živulič, Štípek (73. Kopečný) - Fantiš (71. Holík), Diop (89. Hnaníček). Trenér: Páník.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Bylo to klasické první utkání po zimní pauze, kdy jde oběma týmům o hodně a nikdo nechce udělat chybu. První půle byla čekáním na to, co se stane. Kromě jedné akce byla bez vyložené šance. Bylo to asi způsobené zaprvé hrou Zlína a zadruhé složitým terénem. Po změně stran byl náš výkon lepší, měli jsme dvě dobré šance, které jsme bohužel neproměnili. Remíza 0:0 je pro nás zklamáním, chtěli jsme doma vyhrát. Oboustranně to byl nudný zápas, pro diváky nejhorší možný fotbalový výsledek. Spokojeni jsme s hrou defenzivy, v novém složení jsme Zlín kromě jedné šance do ničeho nepustili a hráli jsme dozadu pozorně. Výkon byl maximálně bojovný. Bohužel bychom potřebovali větší kvalitu ve třech šancích, kdy se to láme. Sparta včera dá z první střely gól, Potočný předvede podobnou střelu a bohužel to tam nepadne."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "V první půli ještě naše hra měla parametry, dokázali jsme si vytvořit nějakou mezihru a měli jsme asi jednu vyloženou šanci. Ve druhé půli už to bylo horší. Domácí nás začali vysoko napadat a chyběl nám vysoký hráč, který by rozrazil stopery. Hra se nám propadala, a pokud se hrálo přes střed, vysoké balony vyčistil Souček. Naše hra byla v druhé půli od ničeho k ničemu. Naši menší útočníci se těžko prosazovali. Potřebovali jsme mít Beauguela. Bohužel není k dispozici, má menší zranění. Za ten bod můžeme být rádi. Liberec má silný kádr, za pochodu to naposiloval, a pokud mužstvo sehraje, budou se odsud těžko vyvážet body. My jsme měli dnes štěstí, že to mužstvo ještě není tak sehrané. Bod je pro nás velice dobrý."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články