Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec zachraňoval remízu s Jihlavou na poslední chvíli, Sparta vyhrála 3:1

Praha - Až půl minuty před koncem zabránil mistrovský Liberec druhé prohře v řadě, když v zápase s Jihlavou vyrovnal Šural na 1:1. Naopak hosté již počtvté v řadě remizovali a tři body tak stále čekají. Naopak Sparťané zvládli další zápas před prázdnými tribunami a znovu u toho byl Kweuke. I díky němu nakonec Sparta zvítězila nad Dynamem z Budějovic 3:1. Bez problémů vyhrála v Ostravě i Plzeň, naopak Zbrojovka utržila debakl 1:4 s Jabloncem. Nedařilo se ani Sigmě Olomouc a Teplicím, týmy jen remizovaly s Hradcem, respektive Příbramí.

Zápas Liberec- Jihlava
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberečtí, kteří v minulém kole prohráli v Jablonci, do utkání vstoupili velice aktivně a hned od úvodu si vytvořili tlak. Ovšem poněkud překvapivě první branku dali hosté. Liberecký Vácha vyslal z přímého kopu pěknou střelu, kterou však Hanuš zpacifikoval a založil rychlý protiútok, na jehož konci byl Marek Jungr, jenž obešel vyběhnutého Bičíka a poslal Jihlavany do vedení.

Vstřelená branka však obraz hry nikterak nezměnila a domácí se stále tlačili dopředu. Liberečtí se snažili, ale dlouho si kromě střel z dálky a nepovedených centrů nebyli schopni vytvořit větší šanci. Severočeši začali s přibývajícím časem víc a víc otevírat obranu, díky čemuž si vytvořili několik dobrých příležitostí, ale také umožnili Jihlavě chodit do nebezpečných protiútoků.

Spása pro domácí přišla až v 93. minutě. Na dlouhý míč za obranu si naběhl Musiol, který přehlavičkoval Hanuše. Jeho střelu však stihl zastavit jeden z obránců Jihlavy, ale na dorážku Šurala již byl krátký a mladý útočník tak zachránil Liberci alespoň bod.

Sparta před prázdnými tribunami zvládla zápas s Budějovicemi

Třetí výhru za sebou získali v nejvyšší soutěži fotbalisté pražské Sparty, kteří v dnešním zápase 4. kola porazili České Budějovice 3:1. Jihočeši na Letné, kde v minulosti dokázali bodovat jen třikrát ze šestnácti pokusů, prohrávali po brance Kadlece, kontrovali však z ojedinělé, ale o to povedenější akce. Skvělý pas Sandra za Jarošíka zužitkoval ve vyrovnání Srb Markovič, který v přímém souboji překonal svého někdejšího parťáka ze Žižkova Vaclíka.

Trenér Sparty Lavička

"Nedaří se nám uhrát čisté konto, táhne se to s námi, ale průběžně se na tom snažíme pracovat. I dnes jsme ale inkasovali dost lacinou branku. Možná to souvisí i s naším zatím nedostatečným sebevědomím. I s Budějovicemi jsme byli nervózní až do samého konce, než jsme výhru zpečetili třetí brankou."

Sparta tak i ve čtvrtém zápase sezony inkasovala branku a z šoku jí musel probrat tradiční spasitel Kweuke, který se letos střelecky prosadil ve všech zápasech, ke kterým nastoupil. Šest minut po poločase se prosadil ostrou střelou k bližší tyči a trefil se i v pátém zápase, ke kterému letos nastoupil. Budějovičtí se nesesypali a ukazovali stále víc odvahy, což nahrávalo sparťanským kontrům.

Pražané ale až do konce trnuli: Hlavně dvě akce Markoviče jim nadělali dost starostí. Tříbodovou jistotu Spartě daroval až Kadeřábek dvě minuty před koncem, když zužitkoval další dobrou práci Kweukeho.

Leonard Kweuke
zdroj: ČTK

Jablonec deklasoval v Brně Zbrojovku

Fotbalisté ligového nováčka Zbrojovky Brno prohráli ve 4. kole první ligy na svém hřišti s Jabloncem vysoko 1:4 a utrpěli tak první prohru v sezoně. Brňané v duelu o čelo tabulky doplatili na chyby v obraně, naopak Jablonec ukázal svou útočnou sílu, kterou zužitkovali Eliáš, Vaněk, Lafata a Čížek, za domácí snižoval Fall. Brno už v pěti ligových zápasech nezískalo s Jabloncem ani bod.

Hosté se zpočátku do útočení příliš nehrnuli, nechávali tvořit soupeře. Ten se ale zmohl pouze na jedinou vážnější akci, když Zavadilův trestný kop těsně minul branku. Ve 33. minutě se však už po závaru při rohovém kopu trefil Eliáš. Jablonec pak dokázal konstantně hrozit z protiútoků a když v 56. minutě Piták přenesl míč z pravé strany na Vaňka, ten přesnou střelou z voleje přidal druhý gól.

Trenér Zbrojovky Čuhel

"Nezvládli jsme takticky součinnost v obranných řadách. Inkasovali jsme velice laciné góly. Nevím, zda se jednalo z naší strany o respekt nebo o naivitu."

Brňané pak vstřelili kontaktní branku po hlavičce Falla, nicméně Jablonec pak dokázal stále unikat do nebezpečných příležitostí. Po faulu Kaufmana na Vaňka proměnil v 81. minutě jablonecký kanonýr Lafata pokutový kop. O tři minuty později se centr z hloubi pole dostal ke zcela volnému Čížkovi, který bez problémů lobem přes brankáře Doležala pojistil vítězství Jablonce.

Teplice nedokázaly překonat Příbram

Fotbalisté Příbrami zůstávají i po 4. ligovém kole bez výhry. V Teplicích ve velkém vedru vybojovali remízu 0:0 a získali do tabulky druhý bod. V její spodní polovině zůstanou i domácí, kteří neodčinili debakl 0:4 na Dukle a už 225 minut nedali gól. Prvních deset minut vypadala hra domácích dobře. Byli pohyblivější, důraznější a díky obojímu se dostávali do šancí, jenže využít je nedokázali.

Pak si ale daň vybralo vedro a úroveň se pomalu propadávala do podprůměru, který měl podobu platonického tlaku Teplic a zajištěné defenzivy Příbrami. Tu domácí nedokázali překonat ani v závěrečném křečovitém náporu.

Olomouc neudržela vedení nad Hradcem

Fotbalisté Hradce Králové v nové sezoně potřetí za sebou remizovali, když ve 4. kole první ligy hráli 1:1 na hřišti Olomouce. Favorizovaná Sigma vedla po gólu Vepřeka z přímého kopu, ale ještě v první půli srovnal Šisler. Olomouc může těšit aspoň to, že protáhla domácí neporazitelnost na sedm zápasů. Letos doma prohrála jen s Libercem.

Olomouc se od začátku snažila pokořit flexibilní hradeckou obranu, jenže dostávala se jen k náznakům šancí. Ve 21. minutě však udeřilo. Vepřek se postavil téměř u postranní čáry k trestnému kopu, poslal před branku střílený centr, na který naskakovalo hned několik hráčů. Žádný se však míče nedotkl a ten zapadl až k zadní tyči a rozvlnil síť. Hradec tak i ve čtvrtém utkání sezony inkasoval po standardní situaci. Do poločasu však přišlo vyrovnání. Olomoucká obrana po autovém zaváhání prohrála hned několik soubojů, až se hlavou prosadil Šisler a z úhlu přeloboval Blahu.

Trenér Sigmy Pivarník po zápase

"My samozřejmě s bodem nejsme spokojení, protože doma musíme vyhrávat. Vstoupili jsme do zápasu dobře, kombinovali jsme, i když Hradec umí hrát v bloku a bylo těžké ho překonat. Nepouštěl nás do protiútoků."

Druhá půle pak příliš mnoho šancí nepřinesla, a tak Olomouc podruhé za sebou hrála 1:1, zatímco Hradec stále čeká v nové sezoně na vítězství a v součtu s předchozím ročníkem nezvítězil už v devíti zápasech.

Fotbalisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Plzeň se v Ostravě nenadřela, vyhrála 3:1

Fotbalisté Plzně odčinili domácí výpadek proti Brnu a ve čtvrtém prvoligovém kole zvítězili v Ostravě 3:1. Od vedoucího gólu Ševinského v osmé minutě měla Viktoria hru zcela ve své moci a z její převahy rezultovaly další dvě branky Horvátha a Hanouska. Baník dohrával od 56. minuty bez vyloučeného Greguše, i tak se nigerijský útočník Onuchukwu dočkal premiérové trefy v české lize.

Přestože Plzeň do zápasu vyrukovala bez reprezentantů Daridy s Limberským, kteří zůstali pouze mezi náhradníky, brzy šla do vedení gólem Ševinského. Plzeň se v třicetistupňové výhni v nasazení nepředřela, v mezihře před ostravským vápnem však soupeře převyšovala o třídu. Západočechy pak ještě více rozradostnil Horváth v 28. minutě gólem z přímého kopu.

Trenér Plzně Vrba po zápase

"Baník musel otevřít hru, my jsme pak byli silnější v přechodové fázi i ze standardek. To potvrdil Horváth, který překvapil gólmana. To už se zápas překlonil hodně na naši stranu."

Na odevzdaný výkon Baník navázal i ve druhé půli a co nevidět přišel třetí trest, když po Řezníkově pasu si Bučka technicky vychutnal Hanousek. Kolář záhy pálil do tyče a zmar domácích podtrhl Greguš, který po druhé žluté kartě musel opustit trávník.

Viktoria v závěru ubrala plyn a Baník se i v oslabení zmohl na korekci skóre. Lehkou teč Onuchukwua nejprve Kozáčik vytěsnil na roh, ale pak se domácí Nigerijec položil do Kukecova centru a o tyč dostal balon za brankovou čáru. Na výsledek už to ale nemělo vliv.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články