Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec vyřadil Keriče z A-týmu

Liberec - Liberecký fotbalový klub vyřadil útočníka Andreje Keriče z ligového kádru a chorvatský hráč se začne připravovat s třetiligovým B-týmem. Kerič totiž odmítl prodloužit končící smlouvu a dohodl se na přestupu do pražské Sparty, s níž už v předstihu podepsal tříletou smlouvu a připojí se k ní před letní sezonou. Stále však není vyloučeno, že se Sparta pokusí chorvatského útočníka získat dříve. I za cenu, že za Keriče zaplatí o něco víc než v létě. Takové přání nedávno vyslovil i personální ředitel pražského klubu Jakub Otava.

Liberecký klub o přeřazení Keriče do rezervního mužstva informoval dnes v tiskové zprávě. "Bylo několik variant, kterými mohla celá kauza skončit ke spokojenosti hráče i klubu. Nestalo se tak, proto neshledáváme vhodné, aby se hráč připravoval na sezonu s týmem, se kterým hrát nebude," uvedl mluvčí Slovanu Lukáš Váňa s tím, že klub už celou věc dál komentovat nebude.

V Liberci stejný osud před čtyřmi lety potkal i někdejšího kapitána týmu Tomáše Zápotočného, který také neprodloužil smlouvu a před jejím vypršením začal jednat o přestupu do italského Udine.

Je nám líto, video expirovalo.
Kerič jde do libereckého béčka

Kerič, který se stal v sezoně 2008/09 nejlepším střelcem nejvyšší soutěže, s vedením Liberce o nové smlouvě jednal několik měsíců, ale k dohodě obou stran nakonec nedošlo. Se zájmem o získání Keriče se v zimním přestupním období přihlásila Sparta. Vedení Liberce ale nesouhlasilo s podmínkami i při vědomí, že v létě Kerič jako volný hráč může odejít za tabulkovou cenu pohybující se kolem 1,2 milionu korun. Sparta údajně nabídla vyšší sumu, hráčskou kompenzaci i podíl z dalšího možného Keričova přestupu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články