Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec touží zaskočit nerozehrané Udine

Terst – Liberečtí překonali Rigu a Curych a v cestě do základní skupiny je čeká už jen jedna překážka. Nikoli drobná. Favorizovaný tým z italského Udine skončil v loňské sezoně Serie A pátý a zdobí ho útočná dvojice Di Natale, Morielo. Severočeši se pokusí využít pocitu vnitřní nesvázanosti už v prvním utkání v Terstu, kam si Udine liberecký tým pozvalo. Podrobnou on-line reportáž přinese náš web od 20:45.

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý
zdroj: Isifa autor: Erben Eduard

Možnosti Udinese Calcio a Liberce jsou neporovnatelné. Přesto se chce Slovan pokusit o senzaci a využít i toho, že soupeř není zcela rozehraný, protože tamní soutěž startuje až o víkendu. "Postoupit přes Udine by se rovnalo malému zázraku, dostali jsme jednoho z nejtěžších možných soupeřů. Ale dopředu se nevzdáváme. I s Curychem se postup čekal spíš od soupeře a my to zvládli. Takový pocit nám teď může pomoci," prohlásil kouč Jaroslav Šilhavý bezprostředně po losu.

Liberečtí jdou do souboje v dobré náladě. Před dvěma týdny z EL odstranili Curych, pak vítězně zvládli i oba ligové zápasy proti Jihlavě a v Brně, byť nejtěsnějším rozdílem 1:0. "Vítězství v Brně znamená před Udine úlevu za dobře odvedenou práci," uvedl Šilhavý, který byl rád za to, že jeho tým nezopakoval blamáž z nedávného utkání v Mladé Boleslavi.

Tam Severočeši prohráli vysoko 0:4 i proto, že před odvetou s Curychem šetřili několik klíčových hráčů. "Při zápase v Boleslavi jsme se už viděli někde jinde, a podle toho to také dopadlo. Poučili jsme se z toho a zápas v Brně zvládli úplně jinak. Věřím, že to je dobrý odrazový můstek před zápasem v Udine," prohlásil brankář Přemysl Kovář, který v posledních ligových zápasech uhájil pokaždé čisté konto.

Liberec touží po zopakování kousku, který se před třinácti lety povedl pražské Slavii. Ta Udine dokázala vyřadit v osmifinále Poháru UEFA. Slovan teď spoléhá i na menší rozehranost soupeře: Udine zatím má za sebou "jen" 3. předkolo EL, v němž hladce vyřadilo bosenský Široki Brijeg po výhrách 4:0 a 3:1. Italská Serie A ale začne až o víkendu.

Drobnou statistickou zajímavostí je, že české týmy v pohárových zápasech podlehly italskému soupeři jen jednou v posledních šesti vzájemných zápasech. Samotný Liberec čeká proti italskému soupeři třetí utkání, v sezoně 2002/03 s AC Milán vyhrál doma 2:1 a na San Siru mu podlehl 0:1.

Předpokládané sestavy:

Udine: Kelava - Naldo, Danilo, Domizzi - Basta, Peryera, Allan, Pinzi, Gabriel - Di Natale, Muriel.

Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Fleišman - Hušek (Sackey) - Šural, Pavelka, Rybalka, Kalitvincev - Rabušic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články