Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec si z Jihlavy veze pouze bod a přišel v tabulce o třetí místo

Jihlava – Fotbalistům Liberce už v lize nepatří třetí místo. Po remíze s Olomoucí v minulém kole si Slovan poradil i s Jihlavou, na jejímž hřišti uhrál výsledek 0:0, a v tabulce ho přeskočila Mladá Boleslav, která má o bod více.

Jakub Fulnek z Jihlavy bojuje o míč s Lukášem Bartošákem z Liberce
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Jihlava se snažila navázat na výhru v Teplicích a využít toho, že Liberec působil unaveným dojmem po čtvrtečním domácím utkání v Evropské lize proti Groningenu, který rovněž skončil 1:1.

Dlouho se však čekalo na větší šanci, až ve 30. minutě Šural dostal do vápna ideální centr, který hlavou poslal k levé tyči brankáře Hanuše, ale domácí opora dokázala balón vytlačit na rohový kop.

Vysočina, která ve své středové řadě na Liberec nasadila hned tři defenzivní záložníky, o sobě dala důrazně vědět až tři minuty před pauzou. Vaculík z pravé strany odcentroval do vápna a nejlepší střelec Jihlavanů Mešanovič na zadní tyči dopravil kolenem míč do sítě. Pro bosenského forvarda to byla už šestá trefa v probíhající sezoně.


Liberec dokázal vstřelit gól v 17 z 18 soutěžních utkání této sezony, ale se zhuštěnou obranou domácích si dlouho nevěděl rady ani po přestávce. A to ani když místo nevýrazného Luckassena přišel do útoku Liberce Bakoš.

Hosté měli převahu, častěji drželi míč na svých kopačkách, ale s obranou Vysočiny si ne a ne poradit. Mezi 60. a 75 minutou byla hra hodně kostrbatá, k vidění byly jen dvě žluté karty a stejná porce střídání.

Nejaktivnější hráč hostí Šural to zkoušel ze všech možných pozic, ale střelecky se neprosadil ani 12 minut před koncem, kdy mířil nad jihlavskou branku. Osm minut před koncem centroval ze standardní situace Šulek, našel na zadní tyči Kryštůfka, ale ten v jasné šanci selhal.

Trest na sebe nenechal čekat dlouho. Bartošák po rychlém brejku pronikl až do vápna, prostřelil gólmana Hanuše a zařídil dělbu bodů.

Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 1:1 (1:0)

Branky: 42. Mešanovič - 84. Bartošák. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Fišer. ŽK: Vaculík - Švejdík, Coufal. Diváků: 3149. 

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, J. Krejčí, Mišůn - T. Marek, Jánoš (79. Kukol) - Vaculík (63. Šulek), Fulnek, Demeter (87. Dvořák) - Mešanovič. Trenér: Bokša.

Liberec: Hladký - Coufal, Pokorný, Švejdík, Bartošák - Pavelka, Sackey (67. Sýkora) - Bartl (76. Rabušic), Folprecht, Josef Šural - Luckassen (58. Bakoš). Trenér: Trpišovský.

Milan Bokša (trenér Jihlavy): "Dnes jsme byli velmi blízko vítězství, ale bohužel máme jenom bod. Na druhé straně si ale musíme sportovně přiznat, že soupeř si vyrovnávací branku zasloužil, ale tím, že padla v závěru utkání, to velmi mrzí. Hráči sedí v kabině a jsou smutní, že se zápas nepodařilo dotáhnout do vítězného konce."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "To utkání mělo podobný průběh jako minulé utkání v Olomouci. Máme tlak, ale soupeř pozorně brání a po obrovské nedůslednosti jsme inkasovali branku od Mešanoviče, a přitom jsme mu věnovali 60 procent přípravy. My jsme před tím neproměnili naše šance. Chtěli jsme vyrovnat po pauze, náš výkon tomu ale 30 minut vůbec neodpovídal. Chyběl pohyb. Střídání dopomohla k závěrečnému tlaku, z kterého nakonec byla remíza. Dneska jsme tady měli vyhrát. Je náročné hrát ve čtvrtek večer pohárový zápas a hned v neděli v lize proti soupeři venku, který se celý týden na tenhle zápas chystal. Navíc jsme ve čtvrtek přišli o tři hráče, kteří dnes nemohli nastoupit. Dnes náš výkon nebyl dobrý, byl jeden z těch horších v této sezoně. Mešanovič je komplexní útočník. Jeho výkon dnes byl výborný. Byl to dominantní hráč domácích."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články