Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Liberec si poradil s Ostravou a pojistil si čtvrtou příčku

Ostrava - Liberec vyhrál na hřišti poslední Ostravy 2:0 a upevnil si čtvrté místo v tabulce. Jeho čtvrté vítězství v řadě zařídili svými brankami Jan Sýkora a Marek Bakoš. Baník má po tomto výsledku už jen teoretickou šanci na záchranu.

Sport
zdroj: ČT4

Ostrava po dvou posledních výhrách tentokrát narazila. Bez klíčových hráčů Vraštila a Holzera kvalitě Liberce stačila jen s problémy. Hosté se navíc už v 11. minutě uklidnili povedenou akcí: prakticky délku celého hřiště překonali kombinací na jeden dotek a finální Bartlův pas pak Sýkora se štěstím propašoval mezi Šromovýma nohama do sítě.

Liberec v první půlhodině na trávníku dominoval. Druhý gól měl na hlavě po Jefremovově centru Bakoš, jeho pokus však Šrom s obrovskou námahou vytáhl nad sebe. Pak se do hry více dostávali domácí. De Azevedo v 37. minutě uvolnil ve vápně Helešice, ale i když scházelo jen málo, tak se jeho volej mezi tyče nevešel.

Převaha se ale ve druhém poločase znovu vrátila na kopačky Severočechů. Domácí navíc přišli o dalšího zraněného Helešice a v 59. minutě jejich náladu ještě zhoršil Bakoš, který se z přímého kopu výstavně trefil do horního růžku branky. Ani při vší snaze Baník na svého soupeře neměl. Porážku mohl alespoň zmírnit, jenže po Sackeyho chybě Červenka nezpracoval ideálně balon a pak už z úhlu pouze vyprášil Koubkovy rukavice.

Liberec bez problémů kontroloval čtvrté venkovní vítězství v řadě. V posledních dvanácti zápasech proti Ostravě si Slovan připsal osmou výhru.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 0:2 (0:1)

Branky: 11. Sýkora, 59. Bakoš. Rozhodčí: Franěk - Hock, Kříž. ŽK: Folprecht, Sýkora, Pokorný, Sackey (všichni Liberec). Diváci: 6759.

Ostrava: Šrom - Dostál (76. Celba), Kaša, Mešaninov, Granečný - Lásik - Mondek (63. Vengřinek), Hrubý, De Azevedo, Helešic (55. J. Šašinka) - Červenka. Trenér: Petržela.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Jefremov (32. Sackey), Bartl (89. Bláha), Vůch - Bakoš (81. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.

Vlastimil Petržela (trenér Ostravy): "Měli jsme problémy se sestavou. Vypadl nám Holzer s Vraštilem a kvalitou nám chyběli. Liberec vyhrál zaslouženě. Trvalo nám třicet minut, než jsme si zvykli na hru Liberce. Chybělo mi, že jsme více nekombinovali a překopávali střed, ale to bylo způsobeno i dobrým libereckým presinkem, proti kterému jsme se bránili odkopy. Soupeř měl tři šance, dal dva góly, ten druhý byl nádherný. My jsme si vypracovali dvě tutové šance, ale v nich tam chyběla trochu taková zkušenost."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Měli jsme dobrý vstup do utkání. Měli jsme dobrý přechod směrem nahoru. Prvních pětadvacet minut jsem byl s naší hrou spokojený. Dali jsme krásný první gól, kdy jsme otočili hru přes celé hřiště a dohráli jsme to až do konce. Pak jsme nuceně střídali a až do konce už se mi to tolik nelíbilo. Ostrava nás pak trochu přitlačila. Ve druhé půli jsme chtěli držet balon a nepouštět Ostravu do tlaku a to se celkem podařilo. Ale na můj vkus jsme byli málo nebezpeční v útoku. Ale hra Ostravy se mi líbí. Hraje dobře, hráči jsou pracovití, proto si toho vítězství vážíme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články