Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec potvrdil nárůst formy, doma zdolal Karvinou 2:0

Liberec - Po vyrovnaných duelech proti favoritům (Plzeň 0:1 a Slavia 1:1) se fotbalisté Slovanu Liberec dočkali zisku plného počtu bodů. Na stadionu U Nisy pokořili ambiciózního nováčka z Karviné 2:0. Úvodní trefu zaznamenal ve čtrnácté minutě nejlepší střelec mužstva Daniel Bartl, pojistku přidal ve druhé půli Roman Potočný. 

Roman Potočný slaví branku v síti Karviné
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Pod Ještědem se od úvodního hvizdu hrálo dle libereckých not. Domácí byli aktivnější a ve 14. minutě otevřeli skóre. Hostující obrana podcenila dlouhý nákop ze středu pole, který se odrazil od Baroše přímo k Bartlovi, a ten ranou pod břevno propálil Laštůvku. Odchovanec ostravského Baníku potvrdil čtvrtým gólem v sezoně pozici nejlepšího střelce Slovanu.

Karviná nicméně postupně srovnala hru. Ve 28. minutě napálil odražený míč Šisler a přízemní pokus skončil jen těsně vedle. Poté Slezané prováhali nadějný brejk a na druhé straně mohl udeřit Voltr, jenže po přečíslení netrefil zařízení.

Ve druhém dějství usiloval nováček o vyrovnání, ale k vyloženým šancím to nevedlo. V 64. minutě měl nabito Budínský, jehož ránu v poslední chvíli zblokovala domácí obrana. Krátce nato zůstal po centru zleva ve vápně volný Kalabiška, jenže dobrou pozici nezužitkoval.

Místo vyrovnání naopak udeřili svěřenci kouče Trpišovského. Souček přiťukl ve středu pole míč Potočnému a za jeho dalekonosnou střelou k tyči se brankář Laštůvka jen smutně ohlédl. Domácí útočník dal svůj první soutěžní gól od zimního příchodu z Teplic.

V 74. minutě mohl snížit Budínský, ale domácí brankář Hladký, který mezi tyčemi nahradil zdravotně indisponovanou jedničku Dúbravku, tvrdou ránu vyrazil. Čisté konto uhájil liberecký gólman i proti střídajícímu Jurčovi.

22. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - MFK Karviná 2:0 (1:0)

Branky: 14. Bartl, 69. Potočný. Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Vlček. ŽK: Potočný - Košťál. Diváci: 3590.  

Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Breite, Souček - Bartl (80. Ševčík), Potočný, Voltr (64. Ekpai) - Baroš (88. Obročník). Trenér: Trpišovský.

Karviná: Laštůvka - Moravec, Hošek, Košťál, Eismann - Janečka (76. Jurčo), Šisler - Budínský, Panák (62. T. Weber), Kalabiška (86. Puchel) - Wágner. Trenér: J. Weber.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Věděli jsme, že to bude o dobývání. Chtěli jsme rychle vstřelit branku, což se nám povedlo a posunulo to utkání směrem dál. Bohužel jsme v prvním poločase promarnili spoustu příležitostí, abychom dali další gól. I v druhém poločase jsme nevyřešili spoustu brejkových situací, potom jsme přidali druhý gól, ale stejně nás to úplně neuklidnilo. Je důležité, že Roman Potočný dal branku, na kterou hodně dlouho čekal. Podržel nás Venca Hladký, který za stavu 2:0 chytil sólový nájezd a díky němu jsme to odehráli bez obdržené branky. Mužstvo ukázalo bojovnost, nasazení. Jsme rádi za tři body. Trochu jsme se uklidnili, že jsme to zvládli. Dobře jsme vykročili směrem k středečnímu poháru, v lize to ještě bude dlouhý vlak, který má hodně stanic."

Jozef Weber (trenér Karviné): "Musím domácím pogratulovat k zaslouženému vítězství, protože byli produktivnější než my. My jsme nevstoupili do utkání dobře, prvních 15 až 20 minut bylo takových vlažných. Snažili jsme se měnit pozice, abychom se do utkání dostali, ale naopak Liberec šel do vedení. Pak jsme měli nějaké situace, které by při lepším řešení skončily brankou. Ale řešení finálních situací se nám dnes nevedlo. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji, hlavně od 60. minuty jsme měli herně navrch, ale bohužel jsme se do extra šancí nedostávali, i když závary tam byly. Přišla krásná branka Potočného a ta zápas rozhodla. Mohli jsme se ještě do utkání vrátit deset minut před koncem. Prohráli jsme zaslouženě, nebyli jsme dnes dost kvalitní."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články