Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Liberec poskočil hubenou výhrou v Hradci do klidného středu tabulky

Hradec Králové ‒ Milan Kerbr se úspěšnou exekucí pokutového kopu postaral o vítězství Slovanu Liberec na půdě Hradce Králové 1:0. Severočeský celek zaznamenal třetí triumf z posledních čtyř utkání a odpoutal se od pásma sestupu, kde naopak zůstávají uvězněni domácí. "Votroci" hájí před patnáctou Jihlavou jednobodový náskok.

Milan Baroš si zpracovává míč v utkání na půdě Hradce Králové
zdroj: ČT4 autor: Taneček David

Prvních pětadvacet minut zápasu nepřineslo jedinou výraznou šanci. Pouze domácí záložník Malinský slabě vystřelil do středu liberecké branky. Severočeši ohrozili hradeckého gólmana zásluhou Kúdely, ale gólman Ottmar se přetlačit nenechal.

Slovan postupně přebral iniciativu a ve 33. minutě unikal kapitán Baroš stoperu Hůlkovi, ten ho přidržel, poté spadl na míč rukou, ale rozhodčí Příhoda penaltu neodpískal. Pokutový kop nařídil až v nastavení prvního poločasu po faulu Krátkého na Baroše. Psychickou odpovědnost unesl Kerbr a otevřel skóre.

Druhá půle výraznější střelecké příležitosti nenabídla. O rozruch se tak postaral v 64. minutě sudí Příhoda, který nejprve vyloučil za oplácení domácího Malinského a vzápětí i jeho soka v rozepři Ševčíka.

Při hře o deseti hráčích měl mírnou převahu Hradec, jenže vyrovnat nedokázal. Ani na osmý pokus tak doma nevyhrál.

25. kolo první fotbalové ligy:

FC Hradec Králové - Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branka: 45. Kerbr z pen.. Rozhodčí: Příhoda - Peřina, Hájek. ŽK: Hůlka, Krátký - Ševčík, Vůch, Graiciar. ČK: 65. Ševčík - 64. Malinský.

Hradec: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Janoušek (80. Schwarz) - Martan (73. Žondra), M. Černý, Trubač, Malinský - P. Černý (56. Pázler). Trenér: Pilný a Frimmel.

Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček - Ekpai (46. Voltr), Ševčík (89. Kouřil), Breite, Vůch - Baroš (83. Graiciar). Trenér: Trpišovský.

Milan Frimmel (trenér Hradce): "Do zápasu jsme vstupovali s tím, že chceme vyhrát a odtrhnout se mužstvům za námi. Bohužel se nám to nepovedlo. Začátek nebyl ideální, byli jsme ustrašení, bojácní, v osobních soubojích to nebylo ono. Přesto jsme měli několik slušných akcí, kterým však chybělo to nejdůležitější  finální přihrávka. Celý druhý poločas jsme byli lepší, jenže se nám nepodařilo vstřelit gól. Abychom uspěli, musí si sednout týmový i individuální výkon, ale dnes to bylo bohužel málo. Jsme sice stále na nesestupové příčce, ale s těmi body, co máme, se liga zachránit nedá. Více bodů jsme však udělali venku, tak proč bychom nemohli přivézt další? A věříme, že se to už musí zlomit i na našem stadionu."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "V první řadě jsem rád za vítězství, je to naše druhá výhra venku. Prvních třicet minut postrádalo kvalitu na obou stranách, utkání bylo nervózní, šlo o hodně. Byl to fotbal nevalné úrovně. Na začátku jsme měli slibné možnosti, ale neproměnili jsme je. Naštěstí jsme se ke konci poločasu dostali do vedení. Druhý poločas byl o tom, jestli dáme druhý gól, nebo pustíme domácí do tlaku. Po příchodu vysokého Žondry se stalo to druhé. Přesto jsme měli spoustu příležitostí rozhodnout, ale nakonec nám zachránil vítězství Voltr v 86. minutě skvělým obranným zákrokem. Byl to urputný boj a válka."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články