Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liberec porazil Baník a je zpět v čele ligy

Ostrava - Liberec využil zaváhání Sparty, která v sobotu jen remizovala s Teplicemi, porazil Baník Ostrava 3:1 a po jednokolové odmlce se vrací zpět na první místo tabulky. Baník šel na Bazalech do vedení už v jedenácté minutě, jenže sotva se stačil rozkoukat a Bosančič vyrovnal. Ostrava nedokázala navázat na dobré výkony z posledních kol, Liberec už Baník v utkání k ničemu nepustil a díky gólům Rabušice a Štajnera si odváží z Ostravy důležité tři body.

Utkání Baník Ostrava - Liberec
zdroj: ČT24

Na těžkém terénu podmáčeném dvoudenním deštěm se Ostrava favorita nezalekla a úvod byl v její režii. V jedenácté minutě dokonce šel Baník do vedení. Rychlý brejk po ose zúročil Kukec, jehož střela proklouzla Bičíkovi na mokré trávě pod tělem za čáru.

Jako by tím ale Baník vystřílel prach. Hosté najednou zvýšili obrátky a už za necelé dvě minuty bylo vyrovnáno: mezi dvěma beky vnikl do vápna Bosančič a jeho oblouček pravděpodobně s Vašendovou tečí zapadl pod břevno.

Hrál se otevřený fotbal, ve kterém byl evidentně fotbalovějším týmem Liberec, který si vytvářel řadu šancí. Po zaváhání Marka měl druhý gól na hlavě znovu Bosančič, domácí však zachránila tyč. I tak hosté brzy obrátili skóre. Po rohu zastavilo bombu Gebre Selassieho břevno, Nezmar však vrátil míč do skrumáže, kde byl nejdůraznější Rabušic.

A hosté byli i nadále nebezpečnější. Ostravskou defenzivu procházeli s lehkostí a Štajnerově hlavičce ve 40. minutě scházely centimetry. Z libereckých hráčů sálalo sebevědomí. Druhou půli měli zcela pod kontrolou, na těžkém terénu byli pohyblivější, drželi míč na útočné polovině a bylo zřejmé, že se jen čeká na třetí branku. Přišla v 68. minutě a dal ji Štajner z penalty, kterou sudí nařídil za Markův faul na Šurala.

Radoslav Látal, trenér Baníku: "Někteří hráči si musí sáhnout do svědomí. S hráči si to vyřídím, protože takový přístup, jako někteří předvedli ve druhém poločase, nemíním akceptovat."

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberece: "Baník byl nepříjemný, nažhavený a dal gól po naší chybě. Naštěstí jsme hned dokázali odpovědět a to bylo důležité pro další vývoj. Získávali jsme stále větší převahu a nakonec se ukázala kvalita. Ta byla na naší straně a vyjádřili jsme ji gólově. Ve druhém poločase jsme měli i další šance a mohli dát další góly."

Přes slibný začátek zápasu se Baník na zvrat nezmohl a zůstává na patnácté sestupové příčce. V pátečním utkání na Dukle budou navíc chybět Ostravě Kukec s Markem, kteří budou stát pro žluté karty. 

Je nám líto, video expirovalo.
FC Baník Ostrava - FC Slovan Liberec
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články