Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liberec jde do odvety s Rosicemi, Sparta hraje na Žižkově

Praha - Fotbalisté Liberce se mohou ve středu stát prvním čtvrtfinalistou Poháru České pošty, pokud v domácí odvetě s třetiligovými Rosicemi zužitkují úvodní výhru 4:1. Na programu jsou také úvodní duely osmifinále včetně prvního prvoligového souboje v tomto pohárovém ročníku mezi Duklou a Olomoucí. V dohrávce 3. kola hostí Viktoria Žižkov v derby Spartu.

Liberci v prvním utkání zajistili náskok dvěma góly Rabušic a Šural, odveta by tak měla být spíše formalitou. "Splnili jsme roli favorita a myslím, že jsme mohli dát ještě více gólů. To mě mrzí, že jsme nějaké další šance nedotáhli. Postup teď musíme potvrdit doma," řekl trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý.

Obhájce Sigma Olomouc bude bojovat o udržení naděje na opětovné získání poháru na Julisce. Dá se však očekávat, že oba celky dají více prostoru hráčům z lavičky. Sigma totiž bojuje o čelo tabulky, o které se dělí se Spartou a Jabloncem, a potřebuje tak čerstvé síly zejména na ligu. 

Podobně je na tom Dukla, která by se před koncem podzimu potřebovala v lize více vzdálit sestupovým příčkám. "Nechci říct, že se soustředíme jen na ligu. Ale liga má prostě vždy přednost a je pro nás určitě důležitější než pohár. Proto to pojmeme podle vytížení hráčů. Šance postoupit tu však je a byli bychom špatní trenéři, kdybychom na to tak nekoukali. Jakmile ucítíme nějakou šanci, tak je třeba ji využít," řekl asistent trenéra Dukly Jan Suchopárek.

Rozložení sil chystá i Sparta, která má kvůli účasti v Evropské lize nabitý program, a tak postaví především hráče z lavičky. Přesto je cílem postoupit. "Pohár rozhodně nestavíme na vedlejší kolej, ale nevylučuji, že uděláme menší či větší změny v sestavě. Každopádně chceme uspět," řekl sparťanský kouč Vítězslav Lavička, pro něhož bude duel kvůli dřívějšímu angažmá na Žižkově speciální. "Na Viktorce jsem nechal kus svého srdce," dodal.

Program středečních zápasů fotbalového Poháru České pošty:

3. kolo: 14:30 Viktoria Žižkov - Sparta Praha.

Úvodní osmifinálová utkání: 14:30 Třebíč - Slovácko, 18:00 Dukla Praha - Sigma Olomouc.

Odveta osmifinále: 17:00 Liberec - Rosice.

Program zbývajících zápasů osmifinále: Úterý 6. listopadu: 14:00 Ústí nad Labem - Jablonec, Třinec - Mladá Boleslav. Středa 7. listopadu: 14:00 Domažlice - Teplice. Termíny duelů Hradec Králové - Viktoria Plzeň a Jihlava - Žižkov/Sparta budou upřesněny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články