Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Liberec jde do derby bez Kozáka, Plzeň se představí na Slovácku

Souboj o místa ve skupině o titul je čtyři kola před koncem základní části stále zamotaný. Desátou Sigmu Olomouc a aktuálně šestou Mladou Boleslav dělí jen tři body. Osmý Liberec ztrácí na Středočechy ještě o bod méně a čeká ho těžké derby s Jabloncem. Slovan se v důležitém zápase bude muset kvůli karetnímu trestu obejít bez svého elitního útočníka Libora Kozáka. Utkání Liberec – Jablonec můžete sledovat od 15:30 v textovém on-line přenosu na webu ctsport.cz.

Osmý Liberec vyhrál jediný z posledních pěti ligových duelů s Jabloncem, doma ale v české lize prohrál s regionálním konkurentem jen jednou.

"Oba týmy se na to těší, ještě když je to jubilejní 50. derby. Já věřím, že to bude dobrý fotbal. Působil jsem na obou stranách, mám v Liberci spoustu známých, máme spolu dobré vztahy," uvedl trenér čtvrtého Jablonce Petr Rada.

Plzeň minule doma udolala Bohemians 1905 3:2 a zabrala po dvou porážkách za sebou. Obhájci titulu se soupeřem z Uherského Hradiště neprohráli v 21 ligových zápasech od roku 2006. Dvanácté Slovácko čeká na vítězství pět kol.

"Víme, že pokud Slavii chceme dohnat, ztrácet nemůžeme. Slovácko hraje o záchranu, chce se dostat z té poslední šestky. Bude to zápas, kdy obě mužstva potřebují získat body, a o to to může být zajímavější," konstatoval kouč Viktorie Pavel Vrba.

Mladá Boleslav chce na hřišti Bohemians 1905 udržet šesté místo i jarní neporazitelnost. Středočechům, kteří minule doma zdolali Spartu 2:1, ale bude chybět nejlepší střelec soutěže Nikolaj Komličenko za osm žlutých karet.

Třináctí "klokani" doma v lize nevyhráli od loňského července a v posledních pěti zápasech tam nedali gól. Ve středu ale Bohemians v Ďolíčku ve čtvrtfinále poháru zdolali Olomouc 1:0.

Pátá Ostrava z posledních pěti kol získala pouhý bod, před zápasem s Teplicemi ale Baník může povzbudit středeční postup do semifinále poháru přes Liberec.

Devátí Severočeši naopak pohárové čtvrtfinále nezvládli a vypadli se Spartou po penaltovém rozstřelu.

V Olomouci se představí Karviná, která v minulém kole překvapivě porazila Ostravu 2:0 a poprvé pod trenérem Františkem Strakou zvítězila.

Desátá Sigma ale vyhrála pět z posledních šesti utkání nejvyšší soutěže a stále není bez šance na elitní šestku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články