Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Liberec díky Komličenkově hattricku porazil Příbram, Plzeň vyhrála nad Sokolovem

Čelákovice – Fotbalový turnaj v Čelákovicích patří mezi tradiční zpestření letní přípravy prvoligových týmů. Letošní ročník zahájil souboj Příbrami s Libercem, tedy týmů, jejichž kádry prochází značnou obměnou. Tři branky nové liberecké posily Nikolaje Komličenka zařídily týmu vítězství 3:2. V dalším ze zápasů porazila Plzeň druholigový Sokolov 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Na turnaji v Čelákovicích měl navrch Liberec nad Příbramí

Liberec v létě přivedl jako náhradu za Marka Bakoše ruského forvarda Nikolaje Komličenka, a byl to právě on, kdo otevřel skóre. Za Příbram ale brzy srovnal po rohu kapitán Tomáš Zápotočný. Komličenko však ještě v utkání neřekl poslední slovo a jeho proměněná penalta poslala Liberec znovu do vedení – ne však nadlouho, neboť Příbram dokázala znovu srovnat, tentokrát díky Tomáši Majtanovi. Po změně stran nicméně Komličenko dokonal po efektní akci svůj hattrick, na nějž už soupeř zareagovat nedokázal. Liberec porazil Příbram 3:2 a zahraje si finále turnaje.

Plzeň si poradila se Sokolovem

Plzeň vyhrála i pátý přípravný zápas na novou sezonu, když porazila druholigový Sokolov 2:0. O branky českého mistra se postarali Adam Čihák a Michael Krmenčík. Tým zatím nastoupil pouze proti celkům z nižších soutěží a rozdíl v kvalitě potvrdil i střelecky, když v dosavadních pěti odehraných duelech dal 41 branek. Krmenčík nyní navíc zaznamenal už sedmý gól v přípravě.

Daří se také Dukle, která porazila České Budějovice 6:0 a v přípravě ještě neinkasovala. Pražané, za které se proti Jihočechům dvakrát prosadili Néstor s Beauguelem, navázali na vítězství 7:0 nad Varnsdorfem a 3:0 nad dalším druholigovým celkem z Pardubic. Také Jablonec zatím jen vítězí. Severočeši porazili slovenskou Podbrezovou 2:0 a vyhráli i čtvrtý přípravný zápas.

Turnaj v Čelákovicích nakonec ovládla Slavia

Turnaj v Čelákovicích za účasti tří prvoligových celků a slovenského Prešova ovládla Slavia, která ve finále v souboji dvou účastníků kvalifikace Evropské ligy porazila Liberec 3:0. První branky za Slavii si připsaly posily, stoper Ngadeu a útočník Van Buren.

Liberec - Příbram 3:2 (2:2)

Branky: 7., 32. z pen. a 56. Komličenko - 9. Zápotočný, 33. Majtán.

Liberec: Kolář - Nitrianský, Hovorka, Karafiát, Bartošák, Sackey, Trošečkin (41. Djordevič), Hadaščok (41. Sixta), Machuča, Sýkora, Komličenko. Trenér: Trpišovský.

Příbram: Hruška (36. Švenger) - Mareš (36. Ferraro), Zápotočný (36. Bourenane), Charuš, Karaklajič (36. Volf), Tregler (36. Peltier), Brandner, Moravec, Majtán (36. Šrajn), Rezek (36. Pilík), Divíšek. Trenér: Pulpit.

Plzeň - Sokolov 2:0 (1:0)

Branky: 34. Čihák, 72. Krmenčík.

Sestava Plzně: Šiman - Řezník, Baránek, Čihák, Vukajlovič - Kopic, Kučera, Chrien, Vůch, Bakoš - Holenda. Trenér: Pivarník. 

Slavia - Prešov 3:0 (3:0)

Branky: 9. z pen. a 44. Mešanovič, 34. Ngadeu.

Sestava Slavie: Berkovec - Holík, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček - Voltr, Hušbauer, Barák, Mihalík - Mešanovič. Trenér: Uhrin ml.

Slavia - Liberec 3:0 (1:0)

Branky: 38. Van Buren, 55. Zmrhal, 78. Hrubý.

Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek (75. Holík), Frydrych, Jablonský - Ščuk - Mingazov (47. Voltr), Hrubý, Kenija (10. Barák, 54. Souček), Zmrhal - Van Buren. Trenér: Uhrin ml.

Liberec: Hladký - Coufal, Pokorný (15. Heppner), Chlumecký (41. Bláha), Bartl - Breite, Navrátil, Folprecht, Obročník, Ševčík - Da Silva (50. Djordevič). Trenér: Trpišovský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články