Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec chce dál stíhat špici, Baník touží po bodech

Praha - Hlavní hit pátého kola fotbalové ligy obstará až pondělní dohrávka mezi mistrovskou Plzní a druhým týmem loňského ročníku pražskou Spartou, ale také šest víkendových zápasů bude mít svůj náboj. Pozornost bude upřena hlavně na Liberec, který dnes bude proti Teplicím
útočit na čtvrtou výhru za sebou, jež by ho minimálně do pondělí posunula před vedoucí Spartu. Odlišné starosti mají na opačném pólu tabulky Ostrava s Českými Budějovicemi, které touží konečně odmazat nulu na kontě získaných bodů. Utkání Liberce s Teplicemi odvysílá v přímém přenosu od 19:00 program ČT4 a web Sportživě.cz

Radost hráčů Liberce
zdroj: ČTK autor: Jakub Macháček

Liberci se vstup do ligy povedl, dobrou formou se po dvou výhrách v Hradci Králové a Příbrami chce pochlubit i před domácími fanoušky. "Teď si přejeme, abychom doma potvrdili poslední dvě výhry ze hřišť soupeřů, které se nezískávají každý den," uvedl trenér Jaroslav Šilhavý, jehož tým se střelecky prosadil už desetkrát, což ho staví do role nejlépe útočícího týmu soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Liberec - Teplice

Náboj severočeského derby zvyšuje skutečnost, že kouč Petr Rada před návratem na teplickou lavičku v minulé sezoně vedl právě Liberec. "Ale nějak prestižně to neberu. Starám se jen o současné problémy Teplic. Potřebujeme vylepšit útočnou fázi," připomněl Rada současné ofenzivní soužení Teplic, které už 309 minut čekají na vstřelenou branku. Radovi kazí plány, že elitní útočník Mahmutovič má po minulém duelu se Slavií zdravotní problémy. Teplice před cestou do Liberce straší i to, že pětkrát za sebou pod Ještědem prohrály.

Ještě více starostí mají v Budějovicích a Ostravě. Dynamo i Baník letos ještě nebodovaly a špatnou sérii zkusí přerušit v soubojích s Jabloncem, respektive Bohemians 1905. Jihočeši věří, že Jablonec nezopakuje svoji poslední výhru na Střeleckém ostrově, která je stará už sedm let. "Herně jsme nevstoupili do podzimu nijak tragicky, ale musíme už začít získávat body bez ohledu na sílu soupeře," prohlásil trenér Jiří Kotrba. 

Ostrava hostí "Klokany", kteří se díky třem domácím vítězstvím drží na čtvrtém místě ligy. Baník si ale před vzájemným zápasem věří. Trenér Pavel Malura ví, že základním předpokladem prvního letošního úspěchu je vylepšení obrany: Ostravané ve čtyřech zápasech inkasovali hned patnáctkrát, teď má defenzivu zpevnit nová posila Benjamin Vomáčka.

Bohemians mohou nasadit talentovaného sedmnáctiletého záložníka Nicolase Šumského, jehož vleklý přestup se Pražanům konečně podařilo dotáhnout a zaregistrovat. "Budeme se soustředit na svou hru a věřím, že v Ostravě uspějeme," uvedl trenér Pavel Medynský. Bohemians by rádi odčinili dva týdny starý debakl z Jablonce.

První výjezd mimo Prahu čeká nováčka Duklu, která zatím třikrát hrála doma a ve třetím kole se představila v derby na Žižkově. Na Slovácku by po dvou prohrách zase chtěla zabrat. Domácí ale povzbudila minulá remíza v Olomouci, což byl pro Jihomoravany první letošní zisk. Sigma, již před týdnem potrestala disciplinární komise odečtem devíti bodů za údajnou předloňskou korupční aféru týkající se zápasu s Bohemians Praha, by v nedělním dopoledni ráda uspěla na Žižkově, který prohrál tři ze čtyř zápasů. Domácí trenér Martin Pulpit v Olomouci poprvé okusil ligové angažmá.

Hradec Králové a Příbram mají před svým soubojem úplně stejnou motivaci: Po výhrách v prvním a druhém kole oba týmy shodně dvakrát prohrály, potřetí za sebou nechce odejít s prázdnou ani jeden z nich. "Nezajímají mě fráze typu, že jedeme ven pro zlatý bod. Celý týden se chystáme jen na to, jak v Hradci vyhrát. Jezdit jenom někam přežít a bránit remízu, to by nemělo smysl," prohlásil příbramský trenér David Vavruška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články