Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Liberec čeká ve třetím předkole Evropské ligy FC Vaduz

Praha - Fotbalisté Slovanu Liberec se ve třetím předkole Evropské ligy střetnou s lichtenštejnským celkem FC Vaduz. Rozhodla o tom dnešní odveta duelu druhého předkola, ve které Vaduz vstřelil rozhodující branku skotskému Falkirku v prodloužení a postoupil po výhře 2:0. První zápas vyhrál Falkirk na svém stadionu 1:0. Liberec odehraje první zápas 30. července v Lichtenštejnsku, o týden později se představí na domácím stadionu U Nisy. FC Vaduz letos hned po první sezoně mezi elitou sestoupil z nejvyšší švýcarské soutěže do druhé ligy a do Evropské ligy postoupil jen díky vítězství v domácím poháru.

Fotbalisté Žiliny vyhráli v odvetě na hřišti moldavské Dacie Kišiněv 1:0 a po domácí výhře 2:0 z minulého týdne postoupili do další fáze. Jedinou branku na půdě soupeře dnes zařídil krátce po poločasu hlavou bývalý žižkovský útočník Tomáš Oravec.

Žilina se utká s Hajdukem Split

Ve třetím předkole soutěže se svěřenci trenéra Pavla Hapala utkají s chorvatským vicemistrem Hajdukem Split. První utkání se hraje na Slovensku 30. července. Další slovenský zástupce, Trnava, doma jen remizoval 1:1 s bosenským FC Sarajevem a po prohře 0:1 z prvního zápasu vypadl. 

Postup si naopak pohlídal turecký Galatasaray Istanbul, který porazil kazašský Tobol Kostanaj na své půdě 2:0. Milan Baroš, jenž neproměnil několik příležitostí, odehrál v dresu domácích téměř celý zápas a byl vystřídán až v nastaveném čase.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články