Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Liberec bude hrát v Jablonci o Evropu bez Pulkraba, ten dostal vařečkou

Jde do tuhého. Fotbalisté Jablonce se v neděli střetnou v derby s Libercem a oběma jde o Evropu. Pět kol před koncem ligy jsou oba rivalové, kteří sídlí nedaleko od sebe, těsně pod příčkami, které zaručují účast v kvalifikaci o Evropskou ligu. Liberec nastoupí bez svého nejlepšího střelce Matěje Pulkraba, který je v trestu za vyloučení v zápase ze Slavií, čímž rozčílil trenéra Davida Holoubka. Utkání můžete sledovat v neděli od 18.15 na ČT sport.

Trenér Liberce David Holoubek (vpravo) a kapitán Slovanu Vladimír Coufal
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Podle libereckého kouče Davida Holoubka už začíná play-off. "Máme posledních pět zápasů, každý zápas je o život. Prostě hrajeme play-off, tak to je. Je to souboj dvou týmů, které hrají o poháry. Ta důležitost tam je," řekl Holoubek.  

Chce navázat na výkon, který jeho tým předvedl v posledním kole se Slavií, s níž Slovan remizoval 0:0. "Výkon proti Slavii byl hodně dobrý, i když to bylo dost agresivní utkání, spousta karet. Ale určitě na to chceme navázat a takovýmhle výkonem se prezentovat v Jablonci. Chceme hrát hodně agresivně, nátlakově. Jestli to bude stačit, uvidíme po zápase," uvedl liberecký kouč.

Slovan však bude postrádat nejlepšího jarního střelce Matěje Pulkraba, který má trest za vyloučení proti Slavii. "Potřebovali bychom ty šance, které si vytváříme, finalizovat, dávat branky, to se nám teď moc nedaří. Matěj je náš útočník číslo jedna a útočníků úplně moc nemáme. Je to lehká komplikace," připustil Holoubek.  

Splnil slib z televizního rozhovoru a dal Pulkrabovi za zbytečné vyloučení na zadek. "V kabině byla ráno před tréninkem připravená vařečka. Kdo ji tam dal, to fakt nevím. Prostě tam byla a já jsem mu dal na zadek, přes elasťáky," řekl s úsměvem Holoubek.

Liberci patří v tabulce páté místo bod za Spartou. Ta na čtvrtém místě zatím drží poslední místo zaručující účast v kvalifikaci o Evropskou ligu. Jablonec je šestý o další bod zpět za Libercem. Do boje o poháry se vrátil úžasnou vítěznou jízdou v úvodu jara, kdy vyhrál šest zápasů po sobě. "Skvělá práce," ocenil tradičního soka Holoubek, jehož čeká první podještědské derby od zimního příchodu do Liberce.  

"Už to na mě dýchlo. Vnímají to všichni, hráči, my realizační tým i fanoušci. Jakékoliv derby je důležité, je samo o sobě motivací. Každý ho chce vyhrát," podotkl Holoubek.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články