Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liberci chyběl jen Nezmar, Sparta zrušila soustředění v Krkonoších

Liberec - Se všemi oporami a jen s minimem změn v kádru dnes vstoupili do zimní přípravy fotbalisté Liberce, po podzimní části druhý tým nejvyšší soutěže. Ze stabilních hráčů chyběl na dnešním tréninku pouze univerzál Jan Nezmar, který se kvůli osobním důvodům a po dohodě s koučem Jaroslavem Šilhavým připojí ke spoluhráčům až v pondělí. V pátek Severočeši na pražské FTVS absolvují fyzické testy.

Jiří Štajner se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Libereckému kouči Šilhavému se jinak hlásilo 23 fotbalistů. Nováčky v týmu jsou mladík Pavel Bína, který povýšil z B-mužstva, a Zbyněk Musiol. Ten už je hráčem Liberce od léta, ale podzim strávil na hostování ve Viktorii Žižkov. V polovině ledna se připojí také brankář Ondřej Kolář, jenž je nyní s reprezentační osmnáctkou na přípravném turnaji v Rusku. Brzy by se k týmu měl připojit i sedmnáctiletý nigerijský útočník Moustapha Ndiaye, kterého chce Liberec získat nastálo do svých služeb v létě po dovršení Afričanovy plnoletosti.

Liberecký tým možná opustí stoper Peter Zieris. O něj má zájem druholigové Ústí nad Labem a Zieris by tam mohl na jaře hostovat.

Sparťané zůstanou v Praze

Výraznou změnu v zimní přípravě udělala fotbalová Sparta. Místo tradičního kondičního soustředění ve Špindlerově Mlýně, které se mělo uskutečnit v příštím týdnu, hráči zůstanou po rozhodnutí nového realizačního týmu v čele s Jaroslavem Hřebíkem v Praze a absolvují přípravu ve vlastním tréninkovém centru na Strahově. Jedním z hlavních důvodů je, že tam sparťané mohou využívat dobře připravená hřiště s přírodním trávníkem.

Nově složený realizační tým Sparty možnost zůstat v domácích podmínkách a dát větší důraz na ryze "fotbalovou" přípravu přivítal. "Nahrávají nám k tomu současné klimatické podmínky, v areálu na Strahově je možné trénovat na kvalitně připravených hracích plochách. Navíc ligová soutěž startuje kvůli účasti českého národního týmu na Euro dříve, pro nového generálního sportovního manažera a trenéry je důležité poznat hráče přímo na hřišti.  Na kondiční stránce je možné pracovat i v Praze," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. V příštím týdnu sparťané na pražské FTVS také absolvují kondiční testy.

Do přípravy Bohemians 1905 se zapojí i záložník Abraham

Fotbalisty Bohemians 1905 by mohl posílit zkušený záložník Martin Abraham. Bývalý hráč Slavie i Sparty se dnes zapojil do úvodního tréninku zimní přípravy v Praze na Vyšehradě a následně se rozhodne, zda do celku z Ďolíčku zamíří natrvalo. "Martin Abraham se dnešním tréninkem zapojil do přípravy a pak se uvidí. Zatím nic podepsáno není," uvedl tiskový mluvčí Bohemians 1905 Tomáš Mutinský.

Třiatřicetiletý Abraham má na kontě 163 startů v české lize za Slovácko, Liberec, Mladou Boleslav, Spartu a Slavii. Na kontě má také zahraniční angažmá v kyperském celku AEK Larnaka a v německém třetiligovém Wiesbadenu, za který na podzim odehrál čtyři zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články