Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lewandowski uťal statečný vzdor Paderbornu, Haaland opět skóroval a Lipsko nadělovalo

Nečekané drama sledovali fanoušci v Allianz Areně, kde domácí Bayern udolal poslední Paderborn 3:2 až gólem Roberta Lewandowského v 87. minutě. O bod druhé Lipsko zareagovalo řízenou demolicí šestého Schalke, na jehož stadionu vyhrálo 5:0. Třetí Dortmund je zpět o další tři body po vítězství 2:0 v Brémách, ke kterému přispěl trefou i norský supertalent Erling Haaland. Na čtvrtý Mönchengladbach se bodově dotáhl Leverkusen.

Robert Lewandowski z Bayernu oslavuje gól v Bundeslize
zdroj: imago sportfotodienst autor: Michael Weber

Jiřího Pavlenku v brance domácích překonal také francouzský obránce Dan-Axel Zagadou, Werder prohrál už popáté v řadě.

Lipsko bez problémů loupilo na Schalke a oplatilo soupeři jedinou porážku před vlastními příznivci v sezoně. O přesné zásahy se podělilo pět různých střelců - Patrik Schick mezi nimi tentokrát nebyl a v 54. minutě byl za stavu 0:1 střídán. Timo Werner dal už 21. gól v sezoně a v tabulce střelců stíhá Lewandowského podobně jako Lipsko vedoucí Bayern.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipsko rozstřílelo Schalke, Pavlenka Brémy v Dortmundu nezachránil

Kolín nad Rýnem zvítězil v Berlíně nad Herthou 5:0 a vrátil jí podzimní prohru 0:4 i s úroky. Kanonádu odstartoval dvěma brankami kolumbijský útočník Jhon Córdoba. Vladimír Darida nastoupil v dresu domácích do druhého poločasu, ale před debaklem svůj klub nezachránil.

Düsseldorf po pěti porážkách zabral a uspěl ve Freiburgu 2:0. Mönchengladbach přišel o výhru nad Hoffenheimem až v nastavení. Do té doby vedl gólem Gintera, ale poté neproměnil Plea penaltu a Brazilec Robeiro zajistil bod hostům, v jejichž týmu zůstal Pavel Kadeřábek jen na lavičce.

Koubek lovil v Leverkusenu míč ze sítě dvakrát

Augsburg s Tomášem Koubkem v brance prohrál v Leverkusenu 0:2. Českého gólmana nejprve překonal ve 25. minutě zblízka Moussa Diaby a po téměř hodině hry přízemní střelou z hranice vápna Nadiem Amiri.

Stoper Marek Suchý zůstal jen na lavičce, zraněný záložník Jan Morávek v nominaci scházel. Leverkusen vyhrál třetí utkání v řadě a bodově se dotáhl na čtvrtý Mönchengladbach, který drží poslední místo zaručující účast v Lize mistrů. 

Lewandowski si drží fenomenální průměr

Polský kanonýr Lewandowski spálil v páteční předehrávce proti outsiderovi z Paderbornu několik šancí, ale tři minuty před koncem odvrátil blamáž domácích. Celkem už má na kontě 25 gólů a drží si průměr více než jednoho gólu na zápas.

Jako první se prosadil Serge Gnabry, který se ve 25. minutě dostal ve vápně Paderbornu k míči a skóroval. Těsně před přestávkou však Dennis Srbeny sebral míč při rozehrávce brankáři Bayernu Manuelu Neuerovi a i přes snahu obránců poslal míč do sítě.

Po změně stran strhl vedení na stranu bavorského klubu Lewandowski, jenž z voleje zakončil přihrávku Gnabryho. O pět minut později z dorážky pohodlně vyrovnal Sven Michel, ale poslední slovo měl po dalším přesném pasu Gnabryho Lewandowski.

Wolfsburg rozstřílel Mohuč

Wolfsburg deklasoval patnáctou Mohuč 4:0 a díky třetímu vítězství z posledních čtyř kol se posunul na sedmou pozici. Dvakrát se mezi střelce zapsal záložník Renato Steffen.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Bayern - Paderborn 3:2 (70. a 87. Lewandowski, 25. Gnabry - 44. Srbeny, 75. Michel), Brémy - Dortmund 0:2 (52. Zagadou, 66. Haaland), Freiburg - Düsseldorf 0:2 (37. Hoffmann, 61. Thommy), Hertha Berlín - Kolín nad Rýnem 0:5 (4. a 22. Córdoba, 38. Jarstein vlastní, 62. Kainz, 69. Uth), Mönchengladbach - Hoffenheim 1:1 (11. Ginter - 90.+2 Ribeiro), Schalke - Lipsko 0:5 (1. Sabitzer, 61. Werner, 68. Halstenberg, 81. Angelino, 89. Forsberg), Leverkusen - Augsburg 2:0 (25. Diaby, 59. Amiri), Wolfsburg - Mohuč 4:0 (45. a 68. Steffen, 21. Brekalo, 49. Gerhardt), Eintracht Frankfurt - Union Berlín 1:2 (79. vlastní Hübner - 49. Andersson, 67. vlastní N'Dicka).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články