Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lewandowski, Salah, Jorginho a další včetně Messiho s Ronaldem. Kdo získá ocenění FIFA?

Obhájce vítězství Robert Lewandowski z Bayernu, vítěz Ligy mistrů a evropský šampion Jorginho z Chelsea či aktuálně nejlepší hráč Premier League Mohamed Salah z Liverpoolu neschází v nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2021 podle FIFA. Mezi jedenácti vyvolenými je i hvězdná dvojice Lionel Messi z PSG - Cristiano Ronaldo z Manchesteru United.

Robert Lewandowski z Bayernu oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: DPA autor: Frank Hoermann/SVEN SIMON

Vedle nich se do výběru Mezinárodní fotbalové federace dostali i Karim Benzema (Real Madrid), Kevin de Bruyne (Manchester City), Erling Haaland (Dortmund), N'Golo Kanté (Chelsea), Kylian Mbappé, Neymar (oba PSG).

Vítěze ankety zvolí kapitáni a trenéři reprezentačních mužstev, fanoušci a zástupci médií. Hlasovat budou moci do 10. prosince. Držitel prestižní trofeje bude vyhlášen 17. ledna, podruhé za sebou při virtuálním ceremoniálu z Curychu. Oceněni budou také nejlepší trenéři, brankáři, nejlepší hráčka nebo nejkrásnější gól.

Vedle ceny FIFA The Best bude po roční pauze způsobené koronavirem zvolen i vítěz Zlatého míče magazínu France Football. Slavnostní vyhlášení tohoto prestižního ocenění se uskuteční 29. listopadu v Paříži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články