Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Lewandowski oslavil návrat po trestu gólem a výhrou Barcelony, Real porazil Valencii

Barcelona vyhrála v dohrávce 17. kola španělské ligy 2:1 na hřišti Betisu Sevilla. Uspěl i druhý Real Madrid, který vyhrál dohrávku s Valencií 2:0. O výhře úřadujících šampionů Ligy mistrů rozhodli po přestávce dvěma góly v rozmezí dvou minut Marco Asensio a Vinícius.

Fotbalisté Barcelony slaví gól
zdroj: ČTK/AP

Real se mohl dostat do vedení už v nastaveném čase prvního poločasu, trefu Rüdigera ale sudí po zásahu videorozhodčího kvůli faulu neuznal. V 52. minutě už se po Asensiově střele zdálky skóre změnilo a dvě minuty nato zvýšil po individuální akci Vinícius, jenž se v této sezoně trefil už posedmé.

Valencie dohrávala zápas v deseti poté, co byl v 72. minutě vyloučen Gabriel Paulista. Vítězství se nedočkala v pátém utkání v řadě a v tabulce je na 14. místě.

Barceloně vystřelili čtvrtou ligovou výhru v řadě ve druhém poločase Raphinha a Lewandowski – se 14 trefami nejlepší ligový střelec. Polský kanonýr oslavil vítěznou trefou návrat do sestavy po třízápasovém trestu za červenou kartu.

V závěru si vstřelil vlastní gól obránce Koundé, nejlepší obrana soutěže inkasovala teprve posedmé v sezoně. K bodům a odpoutání ze šestého místa to ale Betisu nepomohlo. Katalánci jako první tým v historii španělské ligy zvítězili na stadionu Betisu pošesté za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články