Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lewandowski byl vyloučen, Barcelona ale utkání s Osasunou otočila. Real stáhl ztrátu

Barcelona i přes vyloučení Roberta Lewandowského vyhrála po obratu v Pamploně 2:1 a tabulku španělské ligy vede o dva body před Realem Madrid, který v dohrávce 14. kola udolal Cádiz 2:1. Fotbalisté Atlética Madrid prohráli 0:1 na hřišti Mallorcy. Na třetí místo se posunul San Sebastian, který přetlačil oslabenou Sevillu 2:1.

Robert Lewandowski nešetrně atakoval protihráče v utkání Barcelony s Osasunou
zdroj: ČTK/AP

Osasuna otevřela skóre v šesté minutě zásluhou Davida Garcíi. Po půlhodině hry uviděl po druhé žluté za faul loktem ve vzdušném souboji červenou kartu Lewandowski.

I přes ztrátu nejlepšího kanonýra svěřenci trenéra Xaviho nepříznivý vývoj otočili. Krátce po změně stran srovnal Pedri a v 85. minutě dokonal obrat střídající Raphinha. Soupeř Plzně ve skupině Ligy mistrů vyhrál v domácí soutěži páté utkání za sebou.

Vítězství Realu režíroval záložník Toni Kroos, jenž nejprve ve 41. minutě centrem připravil gólovou hlavičku Éderu Militaovi a po změně stran sám střelou zpoza vápna přidal druhou trefu. V závěru jen snížil Lucas Pérez.

Real, který se stále musel obejít bez zraněného kapitána Karima Benzemy, uspěl v lize po dvou nezdarech, naposledy podlehl v pondělí Vallecanu. Na vedoucí Barcelonu ztrácí "bílý balet" dva body.

Betis prohrál 0:3 ve Valencii a nevyužil šanci dostat se na třetí místo. Klíčový okamžik zápasu nastal po hodině hry, kdy dostal červenou kartu González a domácí "netopýři" v přesilovce vstřelili všechny tři góly. Valencie vyhrála po pěti utkáních a je desátá, Betis je šestý.

Na čtvrté příčce je díky výhře 3:0 nad nováčkem Valladolidem Bilbao. Další nováček Girona zvítězila 2:1 na hřišti posledního Elche, které jako jediné v ligovém ročníku čeká na první triumf.

Atlético obsadilo v základní skupině Ligy mistrů poslední místo a po vypadnutí z evropských pohárů se mu nedaří ani v lize. Z posledních tří zápasů získalo pouze bod. Mallorce zařídil výhru útočník Muriqi, jenž skóroval v lize popáté za sebou.

V Seville se odehrál divoký první poločas. San Sebastian nejprve poslal do vedení Sörloth a v 28. a 34. minutě byli vyloučeni domácí Rakitič a Nianzou. Dvě červené karty během úvodního dějství dosud Sevilla nikdy nedostala. Rakitič nedohrál svůj 400. zápas v La Lize. I v dvojnásobném oslabení dokázal snížit Mir, po změně stran už si ale baskický celek triumf pohlídal.

Výsledky 14. kola španělské ligy

Elche - Girona 1:2 (16. Lirola - 39. Martín, 66. Castellanos), Bilbao - Valladolid 3:0 (19. a 51. Guruzeta, 79. Vivian), Pamplona - FC Barcelona 1:2 (6. D. García - 48. Pedri, 85. Raphinha), Almería - Getafe 1:0 (26. Baptistao), FC Sevilla - San Sebastian 1:2 (44. Mir - 20. Sörloth, 36. Méndez), Espaňol Barcelona - Villarreal 0:1 (64. vlastní Lecomte), Mallorca - Atlético Madrid 1:0 (16. Muriqi), Vallecano - Celta Vigo 0:0, Valencie - Betis Sevilla 3:0 (63. Almeida, 81. Guillamón z pen., 90.+3 Kluivert), Real Madrid - Cádiz 2:1 (40. Militao, 70. Kroos - 82. Pérez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články