Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Leverkusen vyhrál v Heidenheimu a vyrovnal rekord Bayernu

Leverkusen s Patrikem Schickem v základní sestavě porazil v Bundeslize domácí Heidenheim 2:1 a díky 32. soutěžnímu zápasu bez prohry v řadě vyrovnal rekord Bayernu Mnichov. Na obhájce titulu mají svěřenci Xabiho Alonsa v čele tabulky už osmibodový náskok, bavorský velkoklub se v 25. kole utká až v neděli s Bochumí. Adam Hložek a Matěj Kovář strávili celé utkání na lavičce Bayeru.

Utkání Heidenheim – Leverkusen
zdroj: Reuters autor: Heiko Becker

Leverkusen otevřel skóre v nastavení prvního poločasu zásluhou Frimponga a náskok zdvojnásobil v 81. minutě Adli. Domácí už stihli jenom snížit gólem Kleindiensta.

"Po minulém týdnu pro nás nebylo těžké hrát dobře," řekl trenér Leverkusenu Xani Alonso s poukazem na výhru 3:0 nad Bayernem. "Dnes jsme na to byli připraveni, a to se mi líbilo. Hráči jsou připraveni nejen na vrcholné zápasy, ale také dnes byli ostražití a motivovaní. Nehodlám slavit svých 500 dní v této funkci. Jsem spokojený s hrou, výkonem i výsledkem. Jsme v dobré situaci, budeme pokračovat a budeme brát zápas po zápase," dodal španělský kouč.

Po téměř stejném průběhu třetí Stuttgart zvítězil v Darmstadtu rovněž 2:1. Při comebacku v základní sestavě VfB po návratu z afrického šampionátu se prosadil už po necelé čtvrthodině hry druhý nejlepší ligový střelec Serhou Guirassy. Na 18. gól guinejského útočníka v sezoně navázal v nastavení Dahoud a snížit ještě stihl Seydel.

Alex Král sice nenastoupil v základní sestavě Unionu Berlín, ale na hřiště se v Hoffenheimu dostal hned v šesté minutě místo zraněného Khediry.

Hosté gólem Američana Aaronsona v závěru zvítězili podruhé za sebou 1:0 a opět si upevnili pozici nad pásmem sestupu.

Za Hoffenheim, který už osm bundesligových zápasů čeká na výhru, odehrál Pavel Kadeřábek 91 minut, po kterých ho vystřídal David Jurásek.

Čtvrtý Dortmund remizoval na hřišti Wolfsburgu 1:1. Domácí, na jejichž lavičce zůstal celý zápas Václav Černý, nedokázali zvítězit posedmé v řadě.

Borussii poslal do vedení v osmé minutě jedenáctým ligovým gólem Füllkrug, ve druhém dějství vyrovnal Gerhardt.

Předposlední Mohuč pod vedením nového trenéra Boa Henrikssona vybojovala teprve druhé vítězství v soutěži, poté co doma porazila Augsburg 1:0.

V 44. minutě rozhodl van den Berg. Náskok domácích mohl být v zápětí dvojnásobný, ale Amiri neproměnil penaltu.

Po více než 18 letech se Brémám povedlo zvítězit na hřišti Kolína nad Rýnem. Sestupem ohroženého soupeře porazil Werder díky brance střídajícího útočníka Njinmaha ze 70. minuty.

V 55. minutě domácí fanoušci naházeli na hřiště tenisáky a poslali na plochu auta na dálkové ovládání. Šlo o další protest příznivců po celé zemi proti plánům německé ligy přivést investora. Utkání bylo na několik minut přerušeno.

Brémy vyhrály 1:0 třetí venkovní zápas po sobě. Před Kolínem uspěly stejným poměrem v Mohuči a na hřišti obhájce titulu Bayernu Mnichov. Brankář Jiří Pavlenka chyběl v nominaci na utkání kvůli zranění prstu.

Německá fotbalová liga – 22. kolo:

Kolín nad Rýnem – Brémy 0:1 (70. Njinmah), Heidenheim – Leverkusen 1:2 (87. Kleindienst – 45.+2 Frimpong, 81. Adli), Darmstadt – Stuttgart 1:2 (90.+5 Seydel – 14. Guirassy, 90.+2 Dahoud), Hoffenheim – Union Berlín 0:1 (84. Aaronson), Mohuč – Augsburg 1:0 (44. Van den Berg), Wolfsburg – Dortmund 1:1 (63. Gerhardt - 8. Füllkrug).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články