Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Leverkusen si poradil s Kolínem a vede Bundesligu už o 10 bodů, Schick asistoval

Asistencí přispěl český reprezentant Patrik Schick k výhře 2:0 Leverkusenu v Kolíně nad Rýnem. Po 24. kole německé Bundesligy tak jeho tým vede tabulku už o deset bodů. Bayer využil pátečního zaváhání obhájců titulu z Bayernu Mnichov, kteří pouze remizovali ve Freiburgu 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kolín nad Rýnem – Leverkusen

Schick odehrál 65 minut a podílel se asistencí na vítězné brance, Adam Hložek a Matěj Kovář zůstali mezi náhradníky Leverkusenu. Bayer hrál už od 14. minuty přesilovku poté, co za tvrdé šlápnutí na Xhaku dostal po kontrole od videorozhodčího červenou kartu Thielmann.

Svěřenci Xabiho Alonsa šli do vedení ve 38. minutě, kdy se po Schickově přihrávce trefil poosmé v sezoně a potřetí z posledních čtyř zápasů Frimpong. Podruhé využili hosté přesilovku v 73. minutě zásluhou Grimalda, který se znovu odpoutal na druhém místě klubové tabulky střelců od nizozemského spoluhráče a na jeden gól se přiblížil k dlouhodobě zraněnému nejlepšímu kanonýrovi Bayeru Bonifaceovi.

Leverkusen vybojoval 20. ligovou výhru v ročníku, trenér Alonso odkoučoval jubilejní 50. zápas v bundeslize. Bayer dál drží neporazitelnost v sezoně, přemožitele už nenašel v 34 soutěžních zápasech. Kolínu dál patří barážová příčka už jen s jednobodovým náskokem na přímý sestup.

V duelu o sedmé místo Hoffenheim díky dvěma brankám Maximiliana Beiera doma porazil Brémy 2:1. Pavel Kadeřábek na straně vítězů odehrál celé utkání, obdržel pátou žlutou kartu v sezoně a příští zápas si nezahraje. David Jurásek zůstal mezi náhradníky Hoffenheimu a na trávník se nedostal ani brankář Werderu Jiří Pavlenka.

Německá fotbalová liga – 24. kolo:

Kolín nad Rýnem – Leverkusen 0:2 (38. Frimpong, 73. Grimaldo), Hoffenheim – Brémy 2:1 (8. a 44. Beier – 90.+2 Alvero).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články