Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Leverkusen prohrál v Hannoveru, Bayern se mu vzdaluje

Berlín - Fotbalisté Leverkusenu prohráli v německé lize 2:3 na hřišti Hannoveru a na suverénní Bayern Mnichov ztrácejí na druhém místě po 16. kole již 11 bodů. Mönchengladbach zdolal 2:0 Mohuč s obráncem Zdeňkem Pospěchem.

Utkání Hannover - Leverkusen
zdroj: Getty Images autor: Joern Pollex

Jediný přemožitel Bayernu z této bundesligové sezony Leverkusen, kterému chybí dlouhodobě zraněný český bek Michal Kadlec, se dostal do vedení už ve 3. minutě díky Castrovi. Ve 20. minutě byl ale faulován maďarský záložník Huszti a sám z nařízené penalty vyrovnal na 1:1.

Hannover se pak v 57. minutě na chvíli ujal vedení díky Dioufovi, jenže hned z další akce skóroval hlavičkující útočník Bayernu Kiessling. Rozhodl až gól na 3:2, o který se opět postaral Huszti. Došel si pro faul Reinartze a podruhé překonal z pokutového kopu Lena.

Mönchengladbach rozhodl o svém vítězství nad Mohučí dvěma rychlými góly kolem 60. minuty. Napřed se trefil po centru Jantschkeho Hanke, vzápětí využil vyběhnutí brankáře Müllera parádním lobem ze 45 metrů do opuštěné branky záložník Arango. Pospěch odehrál za Mohuč celý zápas.

Výsledky 16. kola:

Mönchengladbach - Mohuč 2:0 (58. Hanke, 63. Arango), Hannover - Leverkusen 3:2 (20. a 69. obě z pen. Huszti, 57. Diouf - 3. Castro, 58. Kiessling).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články