Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Leverkusen porazil nováčka, souboj českých beků pro Gebreho

Berlín - Leverkusen porazil v 10. kole německé ligy na domácím hřišti nováčka Düsseldorf 3:2 a poskočil na páté místo tabulky. Domácí, v jejichž obraně chyběl zraněný český reprezentant Michal Kadlec, přitom posledních 25 minut dohrávali bez vyloučeného Rolfese. Souboj českých obránců vyzněl lépe pro Theodora Gebre Selassieho, jeho Brémy porazily Mohuč se Zdeňkem Pospěchem v sestavě 2:1.

Radující se André Schürrle
zdroj: Isifa/EPA

Leverkusen se ujal vedení v 16. minutě, kdy se střelecky prosadil Sam. Hosté odpověděli gólem Rafaela ze 40. minuty, prakticky z protiútoku však vrátil domácím vedení Schürrle. Ve druhém poločase oslabil Bayer záložník Rolfes, který v 63. minutě střídal, ale již za dvě minuty dostal červenou kartu. Za oslabené domácí však krátce poté zvýšil na rozdíl dvou branek Castro. V závěru snížil hostující Bodzek, čtvrtou prohru za sebou už ale Düsseldorf neodvrátil. 

Brémy vrátily Mohuči poslední dvě domácí porážky. Výrazně se o to zasloužil autor dvou branek Hunt, který se trefil v 10. a 85. minutě. Za hosty vyrovnal po hodině hry Szalai. Maďarský útočník se v tabulce střelců osmým gólem dotáhl na lídra Mandžukiče z Bayernu.

Výsledky 10. kola:

Leverkusen - Düsseldorf 3:2 (16. Sam, 41. Schürrle, 66. Castro - 40. Rafael, 86. Bodzek)

Brémy - Mohuč 2:1 (10. a 85. Hunt - 64. Szalai).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články