Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Letos už žádný zápas. Duel Češek proti Bělorusku se přeložil na příští rok

Česká ženská fotbalová reprezentace si už tento rok nezahraje. Střetnutí kvalifikace mistrovství světa proti Bělorusku, které se mělo odehrát v úterý v Opavě a bylo odloženo kvůli několika případům nákazy koronavirem v týmu soupeřek, se uskuteční až příští rok během jednoho z reprezentačních termínů.

"Chtěl bych ocenit nelehké, ale korektní jednání obou stran. Nutno v tomto směru poděkovat také celému realizačnímu týmu žen, ale i zástupcům asociace, kteří se podíleli na organizačním zajištění tohoto v mnoha směrech velmi náročného reprezentačního srazu. Věřím, že naše ženy Bělorusko porazí i v náhradním termínu," řekl předseda FAČR Petr Fousek pro svazový web.

"Věřím, že vhodný termín pro sehrání tohoto kvalifikačního zápasu MS 2023 budeme znát co možná nejdříve," dodal generální sekretář asociace Michal Valtr.

Tým kouče Karla Rady potkaly komplikace i před prvním utkáním reprezentačního srazu proti Nizozemsku. Zápas proti favoritkám skupiny se musel kvůli nepřízni počasí přeložit z pátku na sobotu. České fotbalistky nakonec uhrály remízu 2:2 a v kvalifikační skupině C jim patří třetí příčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články