Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Letáček míří do Španělska, v Getafe podepsal na čtyři roky

Je dokonáno. Brankář Jiří Letáček přestoupil z Baníku Ostrava do Getafe. Pětadvacetiletý fotbalista podepsal s dvanáctým týmem španělské ligy smlouvu na čtyři sezony. Baník přestup označil za nesmírně lákavý pro hráče a velice zajímavý ekonomicky, ale i reputačně pro klub.

Jiří Letáček
zdroj: FC Baník Ostrava

"Taková nabídka může přijít jednou za život. Lety po ní z pochopitelných důvodů skočil, asi málokterý hráč z naší ligy by odolal možnosti jít do Španělska s vidinou toho, že si zahraje La Ligu," uvedl šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško. "Odcházím za svým snem, ale strašně rád se sem budu vracet. Bez Baníku bych ten krok rozhodně neudělal," doplnil Letáček.

Letáček přišel do Baníku předloni z rodných Pardubic. V české lize bývalý mládežnický reprezentant odchytal 64 zápasů. V uplynulém ročníku pomohl ostravskému týmu ke čtvrtému místu.

Ostravský klub obdržel nabídku na přestup minulý týden, v pátek hráč dostal svolení a odcestoval do Španělska k závěrečným jednáním. "Nejsme pod tlakem toho, že bychom museli prodávat za každou cenu hráče z osy mužstva, ale tento transfer přesně zapadá do kategorie těch, které dávají smysl pro všechny strany," konstatoval Mikloško.

"Je to navíc důkaz o tom, že jsme v Baníku schopni pracovat s hráči a posouvat jejich výkonnost výše, i na úroveň nejlepších evropských soutěží. Dává nám to i zpětnou vazbu v tom, že cesta, kterou jsme se vydali, je správná i efektivní," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články