Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Lepší než Bayern či PSG. Ronaldo za sebou střelecky nechává většinu klubů

Madrid – Že jeden hráč tým nedělá. V případě Cristiana Ronalda by se o tomto pořekadle dalo vesele spekulovat. Hvězdný fotbalista Realu Madrid má totiž v této sezoně v průměru více branek než drtivá většina klubů v pěti předních evropských ligách. 

Slavící Cristiano Ronaldo z Realu Madrid
zdroj: ČTK/EFE autor: Juan Carlos Hidalgo

V dosavadních šesti startech Ronaldo ve španělské lize vstřelil 13 gólů, což dává průměr 2,17 branky na zápas. To je více, než mají ve svých ligách velkokluby jako Manchester City, Bayern Mnichov, Paris St. Germain nebo Juventus Turín a dalších 87 z 98 klubů.

Nejlepší fotbalista minulé sezony stihl v tomto ročníku už třetí hattrick během posledních pěti zápasů; v neděli pomohl porazit Bilbao 5:0. Byl to jeho 22. hattrick ve španělské lize, čímž vyrovnal rekord soutěže, který dosud drželi Alfrédo di Stefáno a Telmo Zarra.

Navíc se přiblížil svému velkému rivalovi v boji o post nejlepšího fotbalisty světa Lionelovi Messimu z Barcelony v gólovém průměru. Od příchodu do Realu dal ve 171 zápasech 190 branek a má průměr 1,111 gólu na zápas. Messi ve 175 utkáních nastřílel 195 gólů s průměrem 1,114.

Ronaldo těží ze skvělé spolupráce s kolegy v útoku Karimem Benzemou a Garethem Balem, který devětadvacetiletého Portugalce zásobuje přesnými pasy. "Ti tři hrají fantasticky," řekl trenér Realu Carlo Ancelotti. "Když se dostanou do nálady, tak jsou smrtící pro každou obranu," dodal.

Podle italského kouče je už nyní jasné, že Ronaldo v lednu obhájí Zlatý míč. "Myslím, že o tom lze jen těžko pochybovat. Ani nevím, jestli se na to bude moci sázet, protože je to až moc jasné," prohlásil Ancelotti.

Ronaldo sklízí chválu i od spoluhráčů a expertů. "Myslím, že jednou pokoří všechny gólové rekordy. Stačí se podívat na jeho úžasnou formu. Je neskutečný," řekl brankář Realu Iker Casillas. "Je to nejkomplexnější fotbalista v historii. Je silný jako nikdo jiný, přesto se chce neustále zlepšovat. Messi je sice fantastický, ale Ronaldo je z celkového pohledu lepší," uvedl bývalý španělský reprezentant Marcelino.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články