Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Leicester znovu vyhrál, Kane dvěma góly zařídil triumf Tottenhamu

Londýn – Další důležité tři body v cestě za triumfem v anglické lize si připsali fotbalisté Leicesteru. Lídr soutěže doma porazil Newcastle 1:0 a udržel si v čele pětibodový náskok před druhým Tottenhamem. Ten díky dvěma trefám Harry Kanea zdolal Aston Villu 2:0. Reálnou naději na zisk titulu pomalu ztrácí Manchester City, svěřenci Manuela Pellegriniho jen remizovali 0:0 na hřišti sestupem ohroženého Norwiche a Lišky už mají dvanáctibodové manko.

Šindži Okazaki slaví s Jamiem Vardym vstřelenou branku Leicesteru
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Na lavičce Newcastlu prožil neúspěšnou premiéru španělský trenér Rafael Benítez, jenž v pátek nahradil odvolaného Stevea McClarena. United jsou na předposledním 19. místě a o víkendu je čeká jeden z klíčových duelů proti Sunderlandu, který je na první nesestupové pozici o pouhý bod před nimi.

Kane mohl otevřít skóre už ve čtvrté minutě, jeho pokus ale skončil na břevnu. Branková konstrukce zamezila ve skórování také Lamelovi. Hosté se tak mohli radovat až v poslední minutě prvního dějství, když Kaneovi asistoval povedeným pasem za obranu Alli.

Devatenáctiletý záložník posléze připravil i druhý gól a v této sezoně se podílel přihrávkou už na deseti soutěžních brankách Tottenhamu. Také díky němu je Kane s 19 trefami v čele tabulky střelců společně s Vardym z Leicesteru.

Domácí mohli v závěru s trochou štěstí dosáhnout na bod, jenže Gestede nejprve nastřelil břevno a o chvíli později Lescott trefil tyč. Birminghamský klub ve třetí sezoně za sebou utrpěl 20 porážek a na záchranu ztrácí nadále devět bodů.

Manchester měl sice od začátku utkání výraznou převahu a hodně aktivní byl zejména útočník Sergio Agüero, ale obrana Norwiche ho vždy na poslední chvíli zastavila. Hvězdný Argentinec navíc některé akce řešil zbytečně individuálně. A když už nebezpečně vystřelil, zasáhl brankář John Ruddy. Zneškodnil i jeho přímý kop. Ve druhé půli tlak hostů pokračoval, ale přes úpornou obranu domácích se jim nepovedlo ani jednou vystřelit na branku.

Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho ztratili body ve čtvrtém z posledních pěti utkání a na čtvrtém místě tabulky jsou o bod za třetím Arsenalem. Naopak Norwich vybojoval cenný bod, který mu pomohl bodově se dotáhnout na sedmnáctou příčku znamenající záchranu.

Bournemouth vyhrál třetí zápas za sebou, když zvládl přestřelku se Swansea. Ta dokázala dvakrát zareagovat na vedení domácích, ale na gól Cooka z 79. minuty už odpověď neměla. Na poslední dobré výkony naopak nenavázalo Stoke, které prohrálo 1:2 se Southamptonem. O obě branky vítězů se postaral útočník Pelle, který předtím čekal na gól dvanáct utkání.

Výsledky 30. kola anglické fotbalové ligy:

Norwich - Manchester City 0:0Bournemouth - Swansea 3:2 (37. Gradel, 50. King, 78. Cook - 39. Barrow, 61. Sigurdsson), Stoke - Southampton 1:2 (52. Arnautovič - 11. a 30. Pelle), Aston Villa - Tottenham 0:2 (45. a 48. Kane), Leicester - Newcastle 1:0 (25. Okazaki).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články