Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Watford rázně ukončil jízdu Liverpoolu, Wolves otočili zápas s Tottenhamem

Velká série Liverpoolu je u konce. "Reds" nečekaně utrpěli ve 28. kole anglické ligy na hřišti předposledního Watfordu debakl 0:3, ukončili šňůru 18 výher a přišli o neporazitelnost v letošní sezoně. Dvě branky dal senegalský útočník Ismaila Sarr a zkázu lídra soutěže dovršil Troy Deeney.

Radost fotbalistů Watfordu
zdroj: Reuters autor: David Klein

Nedařilo se ani dalším favoritům. Poslední Norwich využil špatné formy Leicesteru a třetí tým tabulky porazil 1:0. Vlci zvítězili 3:2 na hřišti kohoutů a bodově se dotáhli na pátý Manchester United, který remizoval s Evertonem 1:1.

"Reds" přišli o auru neporazitelnosti

Liverpool stejného soupeře téměř přesně před rokem deklasoval 5:0, ale tentokrát byl jasně horší a utrpěl nejkrutější prohru v sezoně.

Ještě o dva góly víc dostal sice v prosinci v Ligovém poháru od Aston Villy, ale to trenér Jürgen Klopp vzhledem ke kolizi s mistrovstvím světa klubů nasadil juniory. Tentokrát žádnou ze svých hvězd nešetřil, o to větším překvapením je výsledek.

Ligový lídr dosud ztratil jen dva body říjnovou remízou na půdě Manchesteru United a měl políčeno na rekord Manchesteru City v podobě devatenáctého vítězství v řadě.

Jeho cesta za prvním titulem po třiceti letech není nadále v ohrožení, ale v Anglii přišel o auru neporazitelnosti. Nezapíše se tak do historie jako třetí klub, který prošel sezonou bez prohry, což dosud dokázaly jen Preston v roce 1889 a Arsenal v roce 2004.

Tottenham doma zaváhal, klopýtli i United

Wolverhampton inkasoval poosmnácté v sezoně jako první, ve 13. minutě se i v druhém domácím ligovém zápase trefila zimní posila Tottenhamu Steven Bergwijn. V 27. minutě využil zmatků v obraně "Kohoutů" Matt Doherty, domácí ale přesto šli po zásahu Serge Auriera do kabin s vedením 2:1.

"Vlci" i podruhé srovnali zásluhou Dioga Joty a v 73. minutě rozhodl zápas 13. gólem v sezoně nejlepší střelec týmu Raúl Jiménez. V souboji těchto dvou mužstev tak počtvrté v řadě prohrál domácí tým. Wolverhampton dělí už jen horší skóre od pozice zajišťující účast v Evropské lize. Tottenham ztrácí ze sedmého místa dva body.

Everton poslal do vedení Dominic Calvert-Lewin, jenž se prosadil už poosmé po nástupu trenéra Carla Ancelottiho do funkce. "Rudí ďáblové" udrželi páté místo díky vyrovnávací trefě Bruna Fernandese, který skóroval ve třetím soutěžním utkání za sebou. V 93. minutě se znovu radoval Calver-Lewin, ale jeho branka nakonec nebyla uznána kvůli postavení mimo hru.

Vardy a spol. se nadále trápí

Leicester porážkou na hřišti Norwiche potvrdil, že se v posledních týdnech trápí. Neskóroval potřetí za sebou, i kvůli tomu, že s poraněním lýtka zůstal doma jeho nejlepší střelec Jamie Vardy. Do branky sice dostal míč ve 49. minutě Kelechi Iheanacho, ale gól nebyl uznán kvůli hraní rukou.

Jamal Lewis se trefil v 70. minutě krásnou křížnou střelou z rohu pokutového území a zajistil Norwichi pátou výhru v sezoně a první po čtyřech zápasech, v nichž získali "Kanárci" jen bod.

Bournemouth vyhrál dva poslední vzájemné zápasy s Chelsea, ale tentokrát začali lépe hosté. Ve druhém poločase však v rozpětí čtyř minut skórovali dvakrát domácí díky Kolumbijci Lermovi a Noru Kingovi. Alespoň bod pro Chelsea zachraňoval v 85. minutě svým druhým gólem Alonso.

Crystal Palace dokázal zvítězit na hřišti Brightonu 1:0. Rozhodující moment zápasu nastal v 70. minutě, když Belgičan Benteke vyslal průnikovou přihrávku na Ghaňana Ayewa a ten překonal brankáře Ryana.

Pro hosty to byla první výhra na hřišti soupeře po šesti zápasech. Brighton čeká na vítězství od prosince už osm kol.

West Ham dokázal i bez zraněného Tomáše Součka zvítězit doma nad Southamptonem 3:1 a konečně prolomil sérii sedmi ligových zápasů bez výhry.

Fotbalisté Burnley neprohráli v lize již po sedmé v řadě, na stadionu Newcastlu remizovali 0:0. Za hosty odehrál 58 minut Matěj Vydra, ale na rozdíl od dvou předchozích zápasů se mu gól vstřelit nepodařilo.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:

Norwich - Leicester 1:0 (70. Lewis), Brighton - Crystal Palace 0:1 (70. Ayew), Bournemouth - Chelsea 2:2 (54. Lerma, 57. King - 33. a 86. Alonso), West Ham - Southampton 3:1 (15. Bowen, 40. Haller, 54. Antonio - 31. Obafemi), Newcastle - Burnley 0:0, Watford - Liverpool 3:0 (54. a 60. Sarr, 72. Deeney), Everton - Manchester United 1:1 (3. Calvert-Lewin - 31. Fernandes), Tottenham - Wolverhampton 2:3 (13. Bergwijn, 45. Aurier - 27. Doherty, 57. Jota, 73. Jiménez), utkání Manchester City - Arsenal bylo odloženo..

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články