Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Leicester si upevnil třetí místo, Wood skolil Wolverhampton hattrickem

Leicester vyhrál po obratu utkání s Crystalem Palace 2:1 a v boji o účast v Lize mistrů si upevnili třetí místo v tabulce. V galapředstavení Chrise Wooda se změnilo utkání mezi Wolverhamptonem a Burnley. Hostující útočník se totiž pod vítězství 4:0 podepsal hattrickem a navrch přidal asistenci. Šlágr 33. kola zvládla lépe Chelsea, jež brankou Tima Wernera vyhrála 1:0 na West Hamu a posunula se před "Hammers" na čtvrté místo. 

Chris Wood (vpravo) z Burnley se raduje z gólu
zdroj: REUTERS

Hrdinou duelu mezi Leicesterem a Crystal Palace byl nigerijský útočník Kelechi Iheanacho, který krátce po změně stran nahrál na vyrovnávací gól Timothymu Castagnemu a deset minut před koncem sám skvělým zakončením pod tlakem dvou obránců rozhodl střelou pod břevno.

Iheanacho dal v posledních devíti soutěžních zápasech dvanáct gólů. Leicester si díky němu pojistil pozici znamenající účast v příštím ročníku Ligy mistrů, na pátý West Ham už má náskok sedm bodů.

Hosté sice vedli od 12. minuty po gólu Wilfrieda Zahy, ale nakonec vyšli podruhé za sebou bodově naprázdno. Na třináctém místě mají jedenáctibodový náskok na sestupové pozice a zápas k dobru.

Gól Joea Willocka v nastaveném čase nepotěšil Liverpool, který doma kousal remízu 1:1, a nerozhodně skončil i zápas Leeds - Manchester United. "Red Devils" ztratili první body po pěti vítězstvích a na druhém místě ztrácí v neúplné tabulce deset bodů na Manchester City. V Leedsu sice měli více ze hry, ale do výraznějších šancí se nedostávali. Největší příležitost nevyužil nejlepší střelec klubu Bruno Fernandes.

Burnley se díky hattricku Wooda přiblížilo záchraně

Burnley bodovalo po třech porážkách a na čtrnácté příčce ho od pásma sestupu dělí devět bodů. Wood vstřelil hattrick už v první půli a v sezoně si polepšil na deset branek, pět minut před koncem navíc připravil čtvrtý zásah pro Ashleyho Westwooda.

Český útočník Matěj Vydra za hostující tým odehrál 73 minut, dostal se do několika šancí a ve 49. minutě mu nebyl po zásahu videorozhodčího uznán gól kvůli ofsajdu. Wolverhampton je v tabulce na dvanáctém místě.

Werner poslal Chelsea před West Ham

West Ham nepotvrdil pozici druhého nejlepšího domácího týmu soutěže. Londýnské derby rozhodl gólem ve 43. minutě Werner, který je s jedenácti trefami a devíti asistencemi ve všech soutěžích nejproduktivnějším hráčem klubu v sezoně.

"Hammers" nedokázali gólově odpovědět, závěr střetnutí jim navíc zkomplikovalo Balbuenovo vyloučení. Chelsea tak odskočila svému soupeři na rozdíl tří bodů. Trenér Thomas Tuchel neprohrál ani desátý venkovní duel na lavičce "Blues", o zápas lepší bilanci měl v Premier League pouze bývalý kouč Leicesteru Claudio Ranieri.

Salahův 20. ligový gól Liverpoolu nestačil 

Liverpool si kromě Salahova gólu ve 3. minutě vypracoval řadu dalších šancí, ale Newcastle držel ve hře slovenský brankář Martin Dúbravka. Promarněné příležitosti nakonec domácí hráče mrzely. Wilsonovu trefu z úvodu nastaveného času ještě odvolal kvůli hře rukou videorozhodčí, v úplném závěru se však dostal ve vápně míč k Willockovi a kmenový hráč Arsenalu dal ve třetím střetnutí v řadě gól z pozice náhradníka.

"Reds" proto zůstávají šestí. Newcastle neprohrál počtvrté v řadě a na sestupové pásmo má náskok už devět bodů.

Watford se rok po sestupu vrátí do Premier League:

Rok po sestupu se Watford vrátí do anglické nejvyšší soutěže. Postup si zajistil dvě kola před koncem druhé ligy vítězstvím 1:0 nad Millwallem, o kterém rozhodl v 11. minutě Ismaila Sarr z pokutového kopu.

Everton si připsal první ligové vítězství na stadionu Arsenalu od ledna 1996. Doma i venku v jedné sezoně navíc "Gunners" porazil naposledy v ročníku 1985/86. Výsledek 0:1 určil vlastní gól brankáře Berndta Lena. 

Utkání předcházel protest více než tisíce fanoušků Arsenalu, kteří vyzvali majitele Američana Stana Kroenkeho k prodeji klubu. Důvodem byl pokus založit s jedenácti dalšími velkokluby uzavřenou Superligu.

Sheffield po sestupu obral Brighton

V předchozím kole sice Sheffield United definitivně sestoupil do druhé nejvyšší soutěže, ale hned v tom následujícím zapsal páté vítězství v sezoně. Doma udolal Brighton 1:0 brankou Davida McGoldricka, který skóroval v 19. minutě. Hosté měli sice trvalou převahu a šance, ale žádnou z nich nedokázali přetavit v gól.      

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:

Arsenal - Everton 0:1 (76. vlastní Leno), Liverpool - Newcastle 1:1 (3. Salah - 90.+5 Willock), West Ham United - Chelsea 0:1 (43. Werner), Sheffield United - Brighton 1:0 (19. McGoldrick), Wolverhampton - Burnley 0:4 (15., 21. a 44. Wood, 85. Westwood), Leeds - Manchester United 0:0, Aston Villa - West Bromwich 2:2 (9. El Ghazi z pen., 90.+2 Davis - 23. Costa Pereira z pen., 47. vlastní Mings), Leicester - Crystal Palace 2:1 (50. Castagne, 80. Iheanacho - 12. Zaha).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články