Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

City prohrálo s Chelsea a odložilo mistrovskou korunovaci, Fulham je třetím sestupujícím

V generálce na finále Ligy mistrů se radovala Chelsea, která vyhrála na Manchesteru City 2:1 a odložila jeho oslavy titulu. Nečekaným hrdinou se stal obránce Marcos Alonso, jenž rozhodl v nastavení. Konkurenční United otočili utkání na hřišti Aston Villy a po výhře 3:1 udrželi šanci na první místo. Na městského rivala ztrácí z druhého místa deset bodů a mají utkání k dobru. Trochu vadne West Ham, jenž prohrál s Evertonem 0:1 i proto, že Coufal trefil jen tyč. Po porážce na Arsenalu získal smutnou jistotu sestupu West Bromwich, o den později ho doplnil Fulham, který padl i díky asistenci Matěje Vydry 0:2 s Burnley.

Radost Chelsea na Etihad Stadium
zdroj: ČTK/AP autor: Rickett Martin

V šlágru se jako první prosadili domácí, ve 44. minutě otevřel skóre Raheem Sterling. V nastavení mohl přidat druhou branku Sergio Agüero, argentinský útočník ale penaltu neproměnil.

Nevyužitou šanci potrestal v 63. minutě Hakim Zijach, který z vápna prostřelil brankáře Edersona a vyrovnal. Chelsea poté dokázala skóre otočit, postaral se o to v nastavení Alonso.

Trenér Pep Guardiola byl ale přesvědčený, že City mělo ještě za stavu 1:1 kopat další penaltu po faulu Kurta Zoumy na Sterlinga. "Viděl jsem to v televizi a byla to penalta. Víc k tomu říct nemůžu, rozhodčí ví, proč ji nepískli," citoval kouče server BBC.

Chelsea si po příchodu trenéra Thomase Tuchela poradila se City i ve druhém utkání. Poprvé londýnský celek zvítězil v semifinále Anglického poháru, hattrick bude moci německý kouč završit ve finále Ligy mistrů.

West Ham hraje o Evropu, ale proti Evertonu neskóroval. Nejblíž byl Coufal

Souboj dvou pohárových aspirantů mezi West Hamem a Evertonem rozhodl jedinou brankou v 24. minutě Dominic Calvert-Lewin, který si naběhl na kolmici za obranu a s přehledem zakončil.

Calvert-Lewin dal 16. gól v této sezoně Premier League a osamostatnil se na pátém místě tabulky střelců. Největší šanci "Kladivářů" na vyrovnání měl Coufal, po hodině hry ale trefil křižnou střelou jen tyč.

West Ham prohrál potřetí z posledních čtyř zápasů a z pátého místa ztrácí na pozici zajišťující účast v Lize mistrů pět bodů. Osmý Everton ztrácí na dnešního soupeře tři body a má zápas k dobru.

Manchester United udržel obratem s Aston Villou šanci na titul

United inkasovali podesáté v sezoně ve venkovním utkání jako první, ve 24. minutě trefil horní růžek branky Bertrand Traoré. "Rudí ďáblové" ale podeváté dokázali nepříznivý vývoj otočit - v druhém poločase nejprve proměnil penaltu Bruno Fernandes a následně se prosadil střelou na přední tyč Mason Greenwood.

Fernandes dal 17. ligový gól v sezoně a 27. gól ve všech soutěžích. Podobné střelecké statistiky měl mezi záložníky Premier League naposledy Frank Lampard z Chelsea v ročníku 2009/10.

V samém závěru výsledek pojistil střídající Edinson Cavani, domácí navíc dohrávali bez vyloučeného Watkinse. United tak stále mohou doufat v zisk titulu, další utkání je čeká už v úterý proti Leicesteru.

Liverpool drží alespoň Evropskou ligu

Na šestou příčku se posunul Liverpool, který si díky brance Sadia Maného a prvnímu zásahu Thiaga Alcantary v anglické lize poradil 2:0 se Southamptonem. Obhájci titulu doma udrželi čisté konto poprvé od poloviny ledna.

Od příček zaručujících start v Lize mistrů je dělí šest bodů a oproti čtvrtému Leicesteru odehráli o zápas méně. Sedmý je po prohře 1:3 v Leedsu Tottenham, který poprvé v lize zaváhal pod vedením dočasného trenéra Ryana Masona.

Spurs oba dosavadní ligové duely pod vedením nejmladšího trenéra v historii Premier League vyhráli a Mason mohl jako první kouč Tottenhamu vyhrát úvodní tři zápasy na lavičce.

Londýnský celek na sedmé příčce ztrácí bod na Liverpool, ale musí se ohlížet také za sebe, protože ho dělí čtyři body od osmého Evertonu, jenž už je mimo pohárové pozice a má k dobru dva zápasy. Leeds je devátý.

Arsenal po vyřazení v semifinále Evropské ligy potvrdil roli favorita a udržel naději na pohárové příčky. Z deváté pozice ztrácí na sedmé místo Tottenhamu čtyři body.

Předposlední West Bromwich naopak na záchranu už dosáhnout nemůže a jeho trenér Sam Allardyce ve své 17. sezoně poprvé v kariéře sestoupil z nejvyšší soutěže.

Fulham doplnil zbylou dvojici sestupujících

Vydra měl výrazný podíl na prvním gólu Burnley v 35. minutě. Po rychlém průniku se český reprezentační útočník zbavil v pokutovém území obránce a zpětnou přihrávkou od brankové čáry našel před prázdnou brankou Ashleyho Westwooda, jenž v pádu zakončil. Vedení hostů a jejich definitivní záchranu pojistil minutu před poločasem tvrdou ranou do levého horního rohu branky Chris Wood.

Po druhé porážce za sebou osmnáctý Fulham tři kola před koncem ztrácí na Southampton na první nesestupové příčce nedostižných deset bodů. Burnley je čtrnácté.

Trio sestupujících v příští sezoně nejbohatší ligy světa nahradí Norwich, Watford a jeden z kvarteta Brentford, Swansea, Barnsley a Bournemouth, které čeká play-off.

Zklamaný kouč Fulhamu Scott Parker
zdroj: ČTK/AP autor: John Walton

Leicester zklamal, od Newcastlu dostal čtyři góly

Ve 22. minutě pomohl hostům k vedoucímu gólu Söyüncü, který ztratil míč a poté nedokázal zastavit unikajícího Willocka. Krátce nato se po rohovém kopu prosadil hlavou Dummett, v druhém poločase proměnil dvě sólové akce Wilson.

Až pak favorit překonal slovenského brankáře Dúbravku, skóre upravili Albrighton dělovkou do horního rohu a Iheanacho.

James Maddison
zdroj: ČTK/PA/Michael Regan

Brighton se na hřišti Wolverhamptonu ujal vedení po hlavičce Lewise Dunka z 13. minuty. Právě kapitán Brightonu ale po změně stran viděl červenou kartu a jeho tým vítězství, které by mu definitivně zajistilo záchranu, neudržel.

V 76. minutě se po narážečce prosadil Adama Traoré a obrat dokonal v 90. minutě svým prvním gólem v Premier League záložník Morgan Gibbs-White.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:

Leicester - Newcastle 2:4 (80. Albrighton, 87. Iheanacho - 64. a 73. C. Wilson, 22. Willock, 34. Dummett), Leeds - Tottenham 3:1 (13. Dallas, 42. Bamford, 84. Rodrigo – 25. Son Hung-min), Sheffield United - Crystal Palace 0:2 (2. Benteke, 88. Eze), Manchester City - Chelsea 1:2 (44. Sterling – 63. Zijach, 90.+3 Alonso), Liverpool - Southampton 2:0 (31. Mané, 90. Alcantara), Wolverhampton - Brighton 2:1 (76. Traoré, 90. Gibbs-White - 13. Dunk), Aston Villa - Manchester United 1:3 (24. Traoré - 52. Fernandes z pen., 56. Greenwood, 87. Cavani), West Ham - Everton 0:1 (24. Calvert-Lewin) Arsenal - West Bromwich 3:1 (29. Smith Rowe, 35. Pépé, 90. Willian - 67. Pereira), Fulham - Burnley 0:2 (35. Westwood, 44. Wood).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články