Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Leicester dělí jediná výhra od titulu, Tottenham překvapivě jen remizoval

Londýn – Už jen jedinou výhru potřebuje vydolovat Leicester, aby dokončil svou senzační jízdu za titulem v Premier League. Foxes k tomu po výhře 4:0 nad Swansea napomohla i pouhá remíza Tottenhamu 1:1 na domácím hřišti proti West Bromwichi. Pokud tak Leicester v neděli vyhraje na Old Trafford, bude slavit titul, má k tomu ale ještě dva pokusy doma proti Evertonu a poté na Stamford Bridge.

Zklamaný Harry Kane
zdroj: Reuters autor: Dylan Martinez

Leicester hraje na Old Trafford v neděli, a pokud zvítězí, má ligový triumf jistý. I kdyby svěřenci trenéra Claudia Ranieriho v Manchesteru neuspěli, mohou slavit o den později v případě zaváhání Tottenhamu na hřišti Chelsea.

Spurs potřebovali k udržení reálné šance na titul porazit West Bromwich a prvnímu poločasu dominovali. Do vedení se dostali po kuriózním vlastním gólu Craiga Dawsona, jenž v souboji na malém vápně v pádu poslal míč nešťastně mezi nohy svého brankáře Boaze Myhilla.

Tottenham trefil třikrát brankovou konstrukci, ale druhý gól nepřidal. Naopak v 72. minutě napravil svou chybu obránce Dawson a podruhé se zapsal mezi střelce, tentokrát do správné branky, když hlavičkou po rohu překonal domácího Huga Llorise.

Slavící mladý fanoušek Leicesteru
zdroj: REUTERS autor: Darren Staples

Vardyho, který si odpykával první ze dvou zápasů za vyloučení v minulém kole, v základní sestavě v utkání proti Swansea nahradil Ulloa. O první gól se postaral Mahriz, který po deseti minutách využil Williamsovy chyby v rozehrávce.

Další dvě branky vstřelil právě Vardyho náhradník. Nejprve si Ulloa naskočil na přesný Drinkwaterův centr z přímého kopu a v druhém poločase po rychlém protiútoku dorazil do prázdné brány Schluppovu přihrávku.

Čtvrtý gól přidal pět minut před koncem Albrighton a postaral se tak o nejvyšší výhru Leicesteru v sezoně. Svěřenci Claudia Ranierho mají nyní na druhý Tottenham náskok osmi bodů, severolondýnský tým ho může stáhnout v pondělní dohrávce proti West Bromwichi.

"Hráli jsme fantasticky. Bez Jamieho Vardyho dali všichni hráči do zápasu o trochu víc, přesně tak, jak jsem od nich chtěl. Věděli jsme, že to bude těžký zápas, ale všichni hráli obětavě a předvedli jsme dobrý výkon," pochválil tým trenér Claudio Ranieri. "Víme, že bude těžké titul uhájit, protože Tottenham je dobrý tým, ale budeme bojovat. Prožíváme své sny a je důležité, abychom ty sny uskutečnili a staly se realitou," dodal italský kouč.

Čech hostům pomohl několika zákroky na začátku druhého poločasu. Nejprve si poradil s tvrdou střelou Defoea i s následnou M'Vilovou dorážkou a jen o minutu později zasáhl proti ráně Khazriho. Už v prvním poločase Čechovi pomohlo břevno proti přímému kopu Van Aanholta.

Šance měl také Arsenal, jeho bývalý brankář Mannone si ale poradil se Sánchezovým přímým kopem i se šancemi Iwobiho a střídajícího Welbecka. Svěřenci Arsénea Wengera remizovali potřetí z posledních čtyř ligových zápasů a na čtvrtém místě mají stejně bodů jako třetí Manchester City. Třetí místo znamená přímý postup do Ligy mistrů.

Petr Čech z Arsenalu chytá šanci Jermaina Defoea
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Sunderlandu remíza pomohla k posunu mimo sestupové pásmo, před Norwich na 17. místo jej však dostalo pouze lepší skóre. Navíc jen o bod zpět je Newcastle, který ale má o zápas více než jeho dva soupeři v boji o záchranu.

City v úvodní půlhodině nedokázali prolomit obranu soupeře, ale ve 35. minutě jim pomohl roh, ze kterého hlavou otevřel skóre Fernando. Krátce před pauzou zvýšil z penalty Agüero. Argentinský kanonýr zaznamenal 23. ligový gól v sezoně a na vedoucího střelce Harryho Kanea z Tottenhamu ztrácí jeden zásah.

I po změně stran hosté na stadionu Etihad dvakrát inkasovali, když se mezi 64. a 74. minutou prosadil devatenáctiletý útočník Iheanacho. Manchesterský tým vyhrál čtvrtý z posledních pěti soutěžních duelů a výborně se naladil na úterní úvodní semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Kelechi Iheanacho z Manchesteru City se raduje z gólu
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Mike Egerton

Belgičan Eden Hazard ukončil čekání na první branku v této sezoně Premier League a hned dvěma góly pomohl Chelsea k vítězství 4:1 na hřišti nováčka Bournemouthu. O další zásahy úřadujícího mistra se postarali Pedro a Willian, za domácí snížil Tommy Elphick. "Blues" jsou v tabulce devátí.

Liverpool na svém stadionu neudržel dvoubrankové poločasové vedení a s předposledním Newcastlem remizoval 2:2. Domácí vedli po gólech Daniela Sturridge a Adama Lallany, ale soupeř vedený bývalým koučem "Reds" Rafaelem Benítezem díky Papissovi Cissému a Jacku Colbackovi vybojoval bod. Už jistě sestupující Aston Villa bez Čecha Libora Kozáka doma podlehla Southamptonu 2:4.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:

Manchester City - Stoke 4:0 (64. a 74. Iheanacho, 35. Fernando, 43. Agüero z pen.), Aston Villa - Southampton 2:4 (45.+1 a 85. Westwood - 39. a 71. Tadič, 15. Long, 90.+4 Mané), Bournemouth - Chelsea 1:4 (36. Elphick - 34. a 90.+1 Hazard, 5. Pedro, 71. Willian), Liverpool - Newcastle 2:2 (2. Sturridge, 30. Lallana - 48. Cissé, 66. Colback), Sunderland - Arsenal 0:0, Leicester - Swansea 4:0 (30. a 60. Ulloa, 10. Mahrez, 85. Albrighton), Tottenham - West Bromwich 1:1 (33. vlastní Dawson - 73. Dawson). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články