Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Lehmann se loučí s fotbalem, po sezoně ukončí kariéru

Stuttgart - Německý fotbalový gólman Jens Lehmann potvrdil svůj úmysl ukončit po této sezoně kariéru. Čtyřicetiletý gólman Stuttgartu dnes prohlásil, že svůj poslední zápas odehraje 8. května, kdy jeho tým zakončí bundesligu na hřišti Hoffenheimu. "Rodinná rada to tak rozhodla," uvedl bývalý brankář Schalke, AC Milán, Dortmundu a Arsenalu. V poslední době přemítal nad nabídkou z MLS, kde se o něho údajně zajímaly New York a Seattle, ale místo zámořského angažmá skončí.

Za reprezentaci Lehmann odchytal 61 utkání. Týmovou jedničkou byl na světovém šampionátu 2006 v Německu, kde domácí tým skončil třetí, a na mistrovství Evropy 2008, odkud má stříbro. Byl také členem kádru poražených finalistů na MS 2002.

Lehmann bude expertem u televize Sky

Kromě sportovních výkonů proslul také několika excentrickými kousky. Jen za prosinec minulého roku jich stihl několik. Mimo jiné močil za reklamním panelem při utkání Ligy mistrů a dostal se do potyčky s fanouškem, jemuž sebral brýle a hrozilo mu kvůli tomu obvinění z krádeže. 

Od fotbalu si Lehmann příliš neodpočine, neboť přijal nabídku britské televizní společnosti Sky a v létě bude působit jako expert během mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články