Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Legendární německý fotbalista Matthäus už se k trénování nevrátí

Bývalý slavný fotbalista Lothar Matthäus se už k trénování nevrátí. Mistr světa z roku 1990 a rekordman v počtu startů za německou reprezentaci si tak už nesplní cíl koučovat v bundeslize. Definitivní konec potvrdil osm let poté, co naposledy vedl národní tým Bulharska.

Lothar Matthäus
zdroj: ISIFA/EPA autor: Daniel Hambury

"Trénování, s tím je konec. Byla to úžasná jízda, i když ne tak úspěšná, jakou jsem zažil coby hráč," přiznal osmapadesátiletý Matthäus, účastník pěti světových a čtyř evropských šampionátů.

Za Německo odehrál 150 zápasů a před 29 lety zvedl trofej pro mistry světa jako kapitán. Na konci téhož roku získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy.

Jako trenér působil krátce v Rakousku, Srbsku, Brazílii, Izraeli, u reprezentace Maďarska a naposledy Bulharska. Kýžené nabídky z bundesligy se nedočkal. "To je velká škoda, ale smutný z toho nejsem. Pár jich přišlo, některé jsem odmítl, jiné nevyšly," bilancoval Matthäus.

Nyní pracuje jako televizní expert, ambasador Bayernu Mnichov i německé ligy. Ve sbírce má coby hráč i zlato z evropského šampionátu, dvě vítězství v Poháru UEFA a osm mistrovských titulů.

Zdroj
ČTK, Neuen Osnabrücker Zeitung

Hlavní zprávy

Nejčtenější články