Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Legendární hráči Dukly Viktor, Brumovský a Adamec oslavili životní jubilea

Praha - Fotbalové legendy Dukly se tradičně sešly na Julisce. Tentokrát se kromě vzpomínání také slavilo, neboť někteří zažívají v tomto období životní jubilea. Mezi oslavence patří brankář Ivo Viktor a kanonýr Jozef Adamec, kteří se dožili 75 let, střelec jediného československého gólu ve finále proti Maďarsku na olympijských hrách v Tokiu Jan Brumovský dokonce 80 let.

Je nám líto, video expirovalo.
Legendy Dukly se sešly na Julisce, slavily narozeniny Viktora či Brumovského

Juliska je domovem Dukly Praha a pro legendární hráče je to také místo vzájemného setkávání bývalých fotbalistů klubu. "Tady jsme se sešli, popili něco a vyfotili se. Mám krásnou fotku a jsem rád, že jsem se dožil takového věku," uvedl k oslavě 75. narozenin Viktor. Stejné výročí zaznamenal také Jozef Adamec, kterému se podařilo v kariéře mimo jiného vstřelit brazilské reprezentaci hattrick.

To Jan Brumovský je o pět let starší, a tak si mohl užít kulaté výročí. Do dějin československého fotbalu se zapsal zejména vstřelenou brankou ve finále olympijského turnaje v Tokiu v roce 1964, kde však pouze zmírnil porážku 1:2. "Vzhledem k tomu, že se mi podařilo vstřelit bohužel náš jediný gól, tak to je ta nejlepší vzpomínka," dodal Brumovský k památné brance a časům v reprezentaci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články