Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Legenda odchází. De Rossi již nebude hrát za římské AS

Tohle jméno bude v sestavě chybět. AS Řím po sezoně opustí kapitán Daniele De Rossi, který v klubu působil dlouhých osmnáct let. Italský klub o tom informoval na svém webu.

Slavící Daniele De Rossi v dresu AS Řím
zdroj: Reuters autor: Tony Gentile

Římský rodák za AS odehrál 615 soutěžních zápasů a vstřelil 63 gólů. Víc startů si v dresu "giallorossi" připsal jen Francesco Totti, po němž defenzivní záložník De Rossi v roce 2017 převzal kapitánskou pásku.

"Nejsem šťastný, ale necítím vůči tomuto klubu žádnou zášť. Musím toto rozhodnutí akceptovat," řekl De Rossi, který nepřijal nabídku vedení na ředitelskou pozici. "Stále se cítím jako fotbalista. Říkají, že bych byl dobrým ředitelem, ale kdybych byl ředitelem AS Řím, tak bych hráči, jako jsem já, smlouvu prodloužil," přidal defenzivní záložník.

"Všichni budeme mít slzy v očích, až za nás naposledy nastoupí v zápase proti Parmě, ale respektujeme jeho rozhodnutí prodloužit si hráčskou kariéru, i když to v téměř 36 letech bude mimo Řím," řekl prezident AS Řím James Pallotta.

"Za všechny tady chci Danielemu poděkovat za neuvěřitelnou oddanost tomuto klubu. Zaručuju mu, že u nás má dveře otevřené, kdyby se chtěl kdykoli vrátit v nové roli," dodal americký miliardář.

De Rossi s AS dvakrát vyhrál Italský pohár a jednou domácí Superpohár. Itálii do roku 2017 reprezentoval ve 117 utkáních a v roce 2006 "azzurri" pomohl k triumfu na mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články