Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Legenda Manchesteru Neville náhle ukončil kariéru

Manchester - Legenda Manchesteru United Gary Neville ukončil s okamžitou platností fotbalovou kariéru, během které nikdy nezměnil klubový dres. Brzy šestatřicetiletý obránce chtěl původně skončit po sezoně, ale rozhodl se svůj odchod urychlit. Poslední zápas v barvách "Reds" odehrál v anglické lize na Nový rok při vítězství 2:1 na hřišti West Bromwiche.

Neville, kterého kouč United Alex Ferguson označil za nejlepšího pravého obránce své generace, nastoupil za Manchester v 602 zápasech a podílel se na nejúspěšnější éře v historii klubu. S týmem vyhrál Ligu mistrů, osmkrát anglickou ligu, třikrát Anglický pohár, dvakrát Ligový pohár, Interkontinentální pohár i klubové mistrovství světa.

"Celý život jsem byl fanouškem Manchesteru a splnil si všechny své sny. Samozřejmě mě mrzí, že už nebudu hrát, ale potká nás to všechny," uvedl bývalý kapitán United, který odehrál i 85 zápasů za anglickou reprezentaci. Čtyři roky s ním na Old Trafford působil i bratr Philip, jenž v roce 2005 odešel do Evertonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články