Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lazio se topí v krizi a servíruje titul Juventusu, Inter už je druhý

Před koronavirovou pauzou fotbalisté Lazia excelovali a srdnatě bojovali v Serii A o scudetto, po ní se však nečekaně trápí. Z šesti utkání hned čtyřikrát prohráli, ve 32. kole tentokrát se Sassuolem 1:2 v domácím prostředí. Bodově se na římský celek dotáhl Inter, který otočil duel s FC Turín. Obhájce trofeje Juventus remizoval s Atalantou 2:2 a v čele soutěže má už osmibodový náskok. Pátý AS Řím nezaváhal v Brescii a vyhrál 3:0. Šestá Neapol remizovala 2:2 s rozjetým AC Milán.

Zklamaný Ciro Immobile z Lazia
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Inter zvítězil poprvé po dvou kolech, přestože brzy prohrával. Brankáři Handanovičovi v 17. minutě vypadl míč po lehkém centru z rohu a nejlepší turínský střelec Belotti neměl problém dát 15. gól v ligové sezoně.

Favorit ale po poločase skóre během 13 minut třemi brankami otočil. Ve 48. minutě srovnal z voleje Young a za tři minuty se prosadil hlavou zblízka stoper Godín. V 61. minutě se pak po brejku s přispěním obráncovy teče prosadil Martínez.

Atalanta se ujala vedení po čtvrt hodině díky rychlé kombinaci Alejandra Gómeze a zakončujícího Duvána Zapaty. Juventus ale dostal šanci k vyrovnání v 55. minutě, v níž penaltu po hře rukou proměnil Cristiano Ronaldo.

Závěr utkání přinesl šance na obou stranách – v 81. minutě jednu z nich využil záložník Bergama Ruslan Malinovskij, nicméně "Stará dáma" dokázala znovu srovnat, když další ruku hostujícího hráče v pokutovém území potrestal 28. gólem v sezoně Ronaldo. Hvězdný Portugalec tak v tabulce střelců ztrácí už jeden přesný zásah na Cira Immobileho z Lazia.

Immobile se totiž proti Sassuolu, které vstoupilo do zápasu lépe, neprosadil. Branku debutujícího Giacoma Raspadoriho odvolal v 9. minutě videorozhodčí kvůli ofsajdu a do vedení se i proto dostali domácí, když po rychlém brejku skóroval Luis Alberto.

Dvacetiletý útočník Raspadori si ovšem spravil chuť sedm minut po přestávce a stal se prvním hráčem Sassuola, který rozvlnil síť při premiérovém startu v Serii A. Cenné vítězství strhl na stranu outsidera v nastaveném čase pohotovou dorážkou Francesco Caputo. 

AS Řím v Brescii nepřipustil senzaci

AS rozhodlo o výhře nad předposledním týmem Serie A po přestávce. Ve 48. minutě se nejprve trefil po rohovém kopu Federico Fazio, o čtvrt hodiny později na něj navázal po náběhu za obranu Nikola Kalinič a následně také Nicola Zaniolo. Český záložník Jaromír Zmrhal odehrál v dresu domácích druhý poločas.

Neapol remizovala v utkání pohárových aspirantů 2:2 s AC Milán. "Rossoneri" šli do vedení po zásahu Thea Hernándeze, který dal z pozice levého beka už šestý ligový gól v sezoně.

Ještě v prvním poločase ovšem srovnal po přímém kopu další obránce Giovanni Di Lorenzo a druhý gól přidala Neapol v 60. minutě, když prostřelil brankáře Gianluigiho Donnarummu kanonýr domácích Dries Mertens.

Milánský velkoklub ale také dokázal vyrovnat - postaral se o to z penalty Franck Kessié. "Rossoneri" tak zůstávají v kontaktu se soupeřem a v tabulce Serie A na něj ze sedmého místa ztrácejí stále dva body.

Barák odehrál celý zápas, Jankto s Krejčím zůstali na lavičce

Český reprezentant Antonín Barák odehrál celý duel počtvrté za sebou, jeho Lecce nicméně nenavázalo na překvapivý skalp Lazia z minulého kola a remizovalo 0:0 v Cagliari. Na sedmnáctý Janov ztrácí šest kol před koncem jeden bod.

Záložník Sampdorie Jakub Jankto se v Udine proti bývalému klubu na hřiště nedostal a ze střídačky sledoval výhru janovského týmu 3:1. Sampdoria o skóre přeskočila svého soupeře - obě mužstva mají náskok šesti bodů na sestupové pásmo.

Boloňa ztratila v nastaveném čase dvoubrankový náskok a remizovala v Parmě 2:2. Ladislav Krejčí strávil celé utkání na lavičce náhradníků hostí, kteří zůstali na desátém místě. Parma přerušila čtyřzápasovou sérii porážek a je dvanáctá.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:

Lazio Řím - Sassuolo 1:2 (34. Alberto - 52. Raspadori, 90.+1 Caputo), Brescia - AS Řím 0:3 (48. Fazio, 62. Kalinič, 74. Zaniolo), Juventus - Bergamo 2:2 (55. z pen. a 90. z pen. Ronaldo - 16. Zapata, 81. Malinovskij), FC Janov - Spal Ferrara 2:0 (24. Panděv, 54. Schöne), Cagliari - Lecce 0:0, Fiorentina - Hellas Verona 1:1 (90.+6 Cutrone - 18. Faraoni), Parma - Boloňa 2:2 (90.+2 Kurtič, 90.+4 Inglese - 3. Danilo, 16. Soriano), Udine - Sampdoria Janov 1:3 (37. Lasagna - 45.+1 Quagliarella, 84. Bonazzoli, 90.+3 Gabbiadini), Neapol - AC Milán 2:2 (34. Di Lorenzo, 60. Mertens - 20. Hernández, 73. Kessié z pen.), Inter Milán - FC Turín 3:1 (48. Young, 51. Godín, 61. Martínez - 17. Belotti).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články