Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lazio před duelem se Spartou remizovalo s Turínem, Juventus je stále v čele

Řím - Lazio si neodbylo ideální generálku před osmifinále Evropské ligy na hřišti Sparty. Římský klub remizoval v Turíně 1:1 a v Serii A vyhrál jen jeden z posledních sedmi zápasů. Na čele zůstává Juventus, který vyhrál na hřišti Atalanty 2:0, krok ale stále drží Neapol i AS Řím.

Radující se hráči Juventusu
zdroj: imago sportfotodienst

V Bergamu otevřel skóre ve 24. minutě nikým nehlídaný stoper Juventusu Barzagli, který se prosadil poprvé od května 2012, kdy skóroval také do sítě Atalanty. V závěru pojistil tříbodový zisk hostů po pěkné individuální akci střídající Lemina, který v Juventusu hostuje z Marseille. "Stará dáma" porazila Atalantu ve 12. soutěžním utkání za sebou.

Turínu se vydařil vstup do zápasu. Ve 12. minutě se k dorážce v bezprostřední blízkosti branky hostů dostal Belotti a dal sedmý gól v sezoně, což je dosud nejlepší počin dvaadvacetiletého útočníka v nejvyšší italské soutěži.

O chvíli později fauloval Cataldi ve vápně právě Belottiho a navýšit náskok mohl z penalty Immobile, hostující v Turíně z Dortmundu. Marchettiho branku ale přestřelil a Turín neproměnil druhou penaltu za sebou, ve 26. kole v Carpi ji nedal López.

Trenér Lazia Stefano Pioli zareagoval na nepříznivý stav už ve 40. minutě dvojím střídáním. Jeho svěřenci se k většímu tlaku dostali v polovině druhého poločasu a Parolo trefil tyč. V 77. minutě dostali také hosté k dispozici pokutový kop po zákroku na střídajícího Keitu a záložník Biglia se nemýlil.

Slavící fotbalisté AS Řím
zdroj: imago sportfotodienst

Pátý Inter Milán využil pátečního zaváhání Fiorentiny na půdě AS Řím (1:4) a zmenšil její náskok na čtvrtém místě na dva body. Do vedení šel v 11. minutě, když Ljajič poprvé od prosince v lize skóroval. O chvíli později na něj navázal 12. trefou v sezoně Icardi. Naději pro hosty vykřesal těsně před přestávkou Vázquez. Po změně stran ale definitivně rozhodl Perišič, jenž se prosadil také ve středečním semifinále Italského poháru s Juventusem. Palermo z posledních sedmi zápasů získalo pouhé tři body.

AC Milán nezlomil prokletí se Sassuolem a na první ligovou výhru na jeho hřišti si musí počkat minimálně do příští sezony. Ve 27. minutě poslal domácí do vedení po vydařeném signálu Duncan, kterému přízemní přihrávkou od rohového praporku až na hranici vápna asistoval Berardi. V druhém poločase výhru Sassuola pojistil Sansone. Hosté nevyužili ani závěrečnou přesilovku po Defrelově vyloučení a přišli o devět zápasů trvající neporazitelnost. Sassuolo oslavilo třetí vítězství za sebou.

Důležité body v boji o záchranu získalo Frosinone, které doma zdolalo Udine 2:0. Na sedmnácté Palermo ztrácí už pouze bod.

AS Řím, který po lednové výměně trenéra ožil, poslal do vedení ve 22. minutě El Shaarawy, během další čtvrthodiny pak jeho spoluhráči zvýšili skóre na 3:0. Soupeř sice v nastavení prvního poločasu snížil z pokutového kopu, naději na zdramatizování zápasu mu ale 13 minut po přestávce utnul svou druhou trefou Salah.

Neapol do zápasu s Chievem vstoupila velmi špatně, hned ve druhé minutě zbytečně ztratil míč Chiriches a Nicola Rigoni jeho chybu potrestal. Jenže o čtyři minuty později už bylo vyrovnáno, po přesné přihrávce Ghoulama se prosadil Gonzalo Higuaín. Argentinský útočník vstřelil už 26. gól v sezoně.

V 38. minutě svou chybu z úvodu napravil Chiriches. Rumunský obránce si našel ve vápně centr Jorginha a poslal svůj tým do vedení. Neapol už podeváté v sezoně vstřelila v prvním poločase minimálně dva góly, nikomu jinému se to v tomto ročníku Serie A nepodařilo. Na 3:1 mohl v druhém poločase zvýšit nejprve Higuaín, nakonec se to podařilo až v 70. minutě Callejónovi.

Výsledky 28. kola italské fotbalové ligy:

AS Řím - Fiorentina 4:1 (25. a 58. Salah, 22. El Shaarawy, 38. Perotti - 45.+3 Iličič z pen.), Hellas Verona - Sampdoria 0:3 (6. Soriano, 11. Cassano, 30. Christodulopulos), Neapol - Chievo 3:1 (6. Higuaín, 38. Chiriches, 70. Callejón - 2. N. Rigoni), FC Turín - Lazio Řím 1:1 (12. Belotti - 78. Biglia z pen.), Atalanta - Juventus Turín 0:2 (24. Barzagli, 86. Lemina), Boloňa - Carpi 0:0, FC Janov - Empoli 1:0 (48. Rigoni), Frosinone - Udine 2:0 (12. Dionisi, 60. Blanchard), Sassuolo - AC Milán 2:0 (27. Duncan, 71. Sansone), Inter Milán - Palermo 3:1 (11. Ljajič, 23. Icardi, 54. Perišič - 45. Vázquez). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články