Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lavičku zvolili v Austrálii trenérem roku

Sydney - Vítězslav Lavička získal v Austrálii ocenění pro nejlepšího trenéra roku. S fotbalisty FC Sydney vyhrál v této sezoně základní část ligy. V anketě hráčské asociace (PFA) obdržel 66 hlasů, druhý Ricki Herbert z Wellingtonu o 36 méně. Bývalý kouč Žižkova, Sparty, Liberce nebo reprezentační jednadvacítky se dočkal individuálního ocenění hned ve své první sezoně v Austrálii. Do Sydney přišel loni na jaře a do týmu si vzal i asistenta Milana Zacha.

"Skutečnost, že mě zvolili samotní ligoví hráči, je pro mě něco výjimečného. V Austrálii si trénování užívám a chci poděkovat všem, kteří přijali můj systém v této sezoně," prohlásil Lavička při převzetí ceny na stadionu FC Sydney. 

"Vítězslavův styl trénování vnesl do australského fotbalu novou dimenzi. Hráčská asociace se těší, že jeho systematický přístup ovlivní vývoj hráčů v celé lize," vyzdvihl jeho práci šéf PFA Brendan Schwab.

Šestačtyřicetiletý kouč získal ocenění už za práci v Liberci, trenérem roku byl zvolen po titulu v roce 2006. V anketě novinářů Zlatý míč se z Ceny Rudolfa Vytlačila pro nejlepšího trenéra radoval v letech 2006 i 2007.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články