Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Lavičku zarmoutilo zranění Černého. Po nepovedeném duelu s Chorvaty udělal pět změn

Hned pět změn udělal Vítězslav Lavička v nominaci reprezentace do 21 let pro kvalifikační duely mistrovství Evropy se San Marinem a Moldavskem. Po nepovedeném střetnutí s Chorvatskem sáhl výrazně do obranných řad a obejít se musí také bez opory Václava Černého, jenž si vážně zranil koleno. Tým tak podle kouče lvíčat musí najít nového lídra.

"Je to nepříjemná věc zejména pro Vaška, pro něj je to komplikace v kariéře. Věřím, že Vašek to zdárně překoná a vrátí se ještě silnější. Ale my přišli o vůdčího hráče týmu," řekl Lavička. "Je to veliká komplikace, ale každý je nahraditelný," dodal.

Tým přišel o kapitána a jeho roli by měl zřejmě převzít Michal Sáček ze Sparty. "Musíme najít nového lídra, zvláště když není v nominaci ani Laco Takács, který nenastupuje v Mladé Boleslavi. Jedním ze zástupců kapitána byl teď Michal Sáček," připustil Lavička tuto možnost.

V roli ofenzivního křídla pak místo Černého dostane šanci Tomáš Ladra, který hostuje z Mladé Boleslavi v druholigových Pardubicích. "Ladra má podobné předpoklady jako Vašek a je to pro něj šance," řekl Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Lavičku mrzí zranění Černého, tým musí najít nového lídra

Obměnil také obranu, které nevyšel poslední zápas s Chorvatskem, kde Češi prohráli 1:5. Pozvánku nedostali Aleš Matějů, Jakub Pokorný a Milan Piško. Naopak nově Lavička do týmu zařadil zlínského Ondřeje Baču a Michala Surzyna z Pardubic.

"Udělali jsme změny, protože utkání v Chorvatsku se hrubě nepodařilo a soupeř nás přehrával po všech stránkách. Ondra Bačo nastupuje pravidelně za Zlín a jeho výkonnost má vzestupnou tendenci. Proto jsme mu poslali pozvánku. Surzyn si vedl slušně za dvacítku a má stabilní výkonnost," dodal Lavička.

Po nevydařeném začátku kvalifikace má český výběr před sebou dvojutkání, které musí zvládnout. "Nemá cenu se schovávat. Nám se začátek kvalifikace nevydařil, čekali jsme jiný bodový zisk. Teď jsou před námi dva zápasy, ve kterých budeme hrát o naději na postup. To velí získat šest bodů," prohlásil Lavička, který ještě donominuje zřejmě stopera a ofenzivní křídlo.

Nominace fotbalové reprezentace do 21 let na kvalifikaci o ME se San Marinem (11. listopadu v Ústí nad Labem) a v Moldavsku (14. listopadu v Kišiněvě):

Brankáři: Jindřich Staněk (České Budějovice), Vojtěch Vorel (Sparta Praha), Jan Stejskal (Převýšov).

Obránci: Karel Knejzlík (Hradec Králové), Ondřej Bačo (Zlín), Alex Král (Teplice), Michal Surzyn (Pardubice), Michal Řezáč (České Budějovice).

Záložníci: Miloš Kratochvíl (Brno), Jiří Kulhánek (Liberec), David Machalík (Slovácko), Lukáš Provod (Sokolo, Michal Sáček (Sparta Praha), Daniel Trubač (Teplice), Tomáš Wiesner (Vlašim).

Útočníci: Ondřej Mihálik (Jablonec), Tomáš Ladra (Pardubice), Tomáš Zajíc (Slovácko).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články