Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lavička: Věřím, že prohra s Ostravou nás nezlomí

Praha – Zatímco na začátku sezony mohl od postranní čáry s úsměvem sledovat, jak jeho svěřenci vyhrávají zápas za zápasem, v posledních čtrnácti dnech musel trenér Sparty Vítězslav Lavička zkousnout již druhou hořkou pilulku. Po vyřazení z předkola Ligy mistrů přišli Pražané o dvouletou domácí neporazitelnost v lize, když prohráli s Ostravou. Zkušený trenér však věří, že ani konec této série jeho tým nezlomí.

Zamyšlený trenér Sparty Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK

"Nestává se často, abychom doma nedali branku. Naše úsilí bylo enormní, ale tentokrát jsme to tam nedotlačili," řekl po zápase Lavička. "Chtěli jsme si po vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů zvednout sebevědomí, ale nepovedlo se. Věřím však, že jsme silní a nezlomí nás to," dodal kouč v narážce na čtvrteční úvodní zápas 4. předkola Evropské ligy v nizozemském Zwolle, kde bude Sparta jako poslední český zástupce v pohárech usilovat o postup od základní skupiny.

Sparta s Baníkem prohrávala už od 5. minuty po brance Jána Greguše a i když postupně utahovala smyčku kolem soupeřovy branky, skórovat nedokázala. Nejblíže byl na konci prvního poločasu kapitán David Lafata, který z přímého kopu trefil tyč. "Nezvládli jsme základní rozehrávku na vlastní polovině a inkasovaná branka námi otřásla," uvedl Lavička.

"Pak nám chvíli trvalo, než jsme se dostali k tomu, co jsme chtěli hrát. Ale v závěru druhého poločasu jsme se zvedli, jenže jsme nebyli efektivní a tím jsme dali soupeři naději na výsledek," přidal letenský trenér. "Ve druhé půli jsme vystupňovali naše už tak enormní úsilí, byly tam i nějaké závary, ale míč jsme za čáru nedotlačili. Takže musíme Baníku pogratulovat ke třem cenným bodům," prohlásil.

Sparta nastoupila bez zraněného obránce Maria Holka a stoperská dvojice Radoslav Kováč, Ondřej Švejdík v posledních zápasech jistotou nijak neoplývala a navíc se podepsala pod branku Ostravy. Po prohře s Baníkem proto Lavička naznačil, že stoperskou dvojici možná čeká další změna.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta Praha - Baník Ostrava

"Čekal jsem, že Ondra bude reagovat jinak, nechal hráče vniknout do vápna a ten z úhlu trefil dobře," popsal Lavička. "Je vidět, že Mario nám chybí, ale na to se vymlouvat nechceme a nebudeme," dodal s tím, že do sestavy by se mohl vrátit Jakub Brabec. "Už jsme o změně uvažovali po vyřazení s Malmö, ale ponechali jsme to. Teď si to budeme vyhodnocovat znovu," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články