Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Lavička si nechává před Černou Horou tři volná místa

Praha - Trenér reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička nominoval ke kvalifikačnímu utkání s Černou Horou dvacet hráčů. Zbývající tři volná místa zaplní až po víkendu. "Necháváme si prostor pro jednoho brankáře a asi nominaci doplníme o dalšího hráče do útočné formace," řekl Lavička, který až na dva nováčky povolal stejnou sestavu jako pro dva úvodní zápasy s Maltou (4:1) a v Lotyšsku (1:1).

"Z nových hráčů jsme vzali Tomáše Břečku ze Slovácka a Antonína Baráka z Příbrami, kteří se v posledních zápasech první ligy prezentovali zajímavými výkony," přidal Lavička. Rozhodl se také využít osmidenní sraz i k odehrání modelového zápasu pět dní před duelem s Černou Horou. "Čeká nás nezvykle dlouhý kemp a chceme ho využít k tomu, abychom byli pohromadě a potrénovali. Proto také odehrajeme modelové utkání, které bude za zavřenými dveřmi. Chceme si vyzkoušet nějaké taktické varianty a ověřit si některé hráče," uvedl Lavička.

Proti Černé Hoře by trenér rád napravil remízové zaváhání z Lotyšska. "Je to komplikace, bereme to jako ztrátu. Počítali jsme s tím, že do kvalifikace vstoupíme s plným bodovým ziskem," uvedl Lavička. Nečeká ale nic snadného. "Bude to klasický balkánský způsob hry, mají šikovné hráče, kteří když dostanou prostor, tak jsou velmi nebezpeční," řekl Lavička na adresu Černé Hory, která zatím v kvalifikaci odehrála tři zápasy a získala tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Lavička zatím na sraz pozval dvacítku hráčů

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let pro utkání s Černou Horou:

Brankáři: Vojtěch Vorel (Vlašim), Lukáš Zima (Perugia)
Obránci: Tomáš Břečka (Slovácko), Milan Havel (Bohemians 1905), Daniel Holzer (Ostrava), Filip Kaša (Ostrava), Michael Lüftner (Teplice), Petr Rys (Příbram)
Záložníci: Antonín Barák (Příbram), Aleš Čermák (Mladá Boleslav), Václav Černý (Ajax), Jakub Fulnek (Jihlava), Marek Havlík (Slovácko), Robert Hrubý (Slavia), Tomáš Souček (Slavia), Petr Ševčík (Olomouc), Daniel Tetour (Dukla), Michal Trávník (Jablonec)
Útočníci: Stanislav Klobása (Mladá Boleslav), Patrik Schick (Bohemians 1905).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články