Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lavička se představil v nové roli. Slask Vratislav povede se Zdeňkem Svobodou

Karel Finek, Vilém Lugr, Petr Němec, Luboš Kubík, Stanislav Levý a teď Vítězslav Lavička. Bývalý kouč fotbalové reprezentace do 21 let se oficiálně stal šestým českým trenérem, který povede Slask Vratislav. S polským klubem podepsal smlouvu na rok a půl s opcí na další dvě sezony.

Vítězslav Lavička
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Děkuji Slasku za tuto nabídku. Chtěl bych upřímně říct, že je pro mě ctí být součástí nového projektu klubu s tak bohatou historií. Také vím, že má Slask skvělé fanoušky," uvedl Lavička.

Pětapadesátiletý trenér si podruhé vyzkouší zahraniční angažmá, v letech 2009 až 2012 působil v Sydney. Ve Vratislavi doplní Lavičku jako asistent Zdeněk Svoboda.

"Známe se už mnoho let a vždy se nám dobře spolupracovalo. Ale samozřejmě nebudeme pracovat a dělat všechny změny jen ve dvou. Chceme, aby všichni ve Slasku tahali za jeden provaz a pokusili se zvednout tým. Žádám i o podporu fanoušků," řekl Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Lavička se upsal Slasku Vratislav

V Česku vedl Lavička Liberec, Žižkov, třikrát Spartu a dvakrát jednadvacítku. O jeho návratu do letenského klubu se ještě nedávno spekulovalo, Sparta však potvrdila ve funkci Zdeňka Ščasného. "V tuhle chvíli je to tak, že jsem trenérem Slasku, ale to nic nemění na tom, že moje srdce zůstává na Letné."

Slask v problémech

Momentálně není v kádru polského celku žádný český hráč. Slask je po podzimu v tabulce až čtrnáctý a sedm kol čeká na vítězství. Po odvolání Tadeusze Pawlowského tým dočasně vedl Pawel Barylski.

"Samozřejmě si uvědomuji, že Slask je teď v obtížné situaci. Tento klub a tým má potenciál obsadit vyšší místo v tabulce a věřím, že díky společné a tvrdé práci to zvládneme," konstatoval Lavička, který jednal i s jiným polským klubem Zaglebie Lubin. "Jejich zájem mi udělal radost, ale když jsem se seznámil s chystaným projektem Vratislavi, tak jsem se rozhodl pro Slask," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články