Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Lavička po sezoně skončí v Sydney a vrátí se do Evropy

Sydney - Český trenér Vítězslav Lavička po sezoně skončí u fotbalistů australského FC Sydney. S klubovým vedením se dohodl, že neprodlouží stávající smlouvu, která vyprší na jaře, a od příštího ročníku plánuje návrat do Evropy. Důvodem Lavičkova odchodu ze Sydney je hlavně odloučení od rodiny. Jeho manželka a dvě dcery totiž v uplynulém roce žily v Praze.

Vítězslav Lavička
zdroj: GettyImages autor: Ryan Pierse

Osmačtyřicetiletý kouč ještě dokončí probíhající sezonu, v níž zatím patří jeho svěřencům šestá příčka, která jako poslední znamená postup do play off. "Užívám si čas, který trávím v Sydney, a chci pokračovat v co nejlepší práci s hráči i zaměstnanci klubu, abychom byli v této sezoně co nejúspěšnější. Ale další rok bydlím příliš daleko od rodiny a ta je pro mě velmi důležitá," uvedl Lavička.

Bývalý kouč Sparty, Liberce, Žižkova a české reprezentační jednadvacítky se 25. ledna sešel s vedením Sydney a dostal čas na rozmyšlenou, zda chce v klubu pokračovat i v další sezoně. Na začátku tohoto týdne se pak obě strany shodly, že nastal čas na změnu. "Představenstvo Sydney se rozhodlo neobnovit s Lavičkou po sezoně smlouvu. V tu samou dobu se Vítězslav rozhodl, že se chce vrátit domů za rodinou a pokračovat v kariéře v Evropě," uvedl výkonný ředitel Sydney Dirk Melton.

Lavička přišel do Sydney v roce2009 ahned v první sezoně vyhrál s tamním klubem základní část i následné play off, což mu v Austrálii vyneslo také ocenění pro nejlepšího trenéra roku. V minulém ročníku se českému kouči se Sydney vůbec nedařilo a s týmem obsadil až devátou příčku, vedení ho ale při výsledkové krizi podrželo a prodloužilo s ním smlouvu do konce této sezony.

Lavičkovo jméno se v minulých týdnech skloňovalo v souvislosti s pražskou Slavií. Generální ředitel Pražanů Miroslav Platil nedávno prohlásil, že by si osmačtyřicetiletého kouče dokázal představit jako nástupce Františka Straky. Tomu po sezoně skončí v Edenu smlouva a není jisté, zda bude ve Slavii pokračovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články